• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Kamalak'tan Kur'an-ı Kerim dersi önerisi

Kamalak'tan Kur'an-ı Kerim dersi önerisi
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Müslüman çocuklarının bütün okullarda Kur'an-ı Kerim dersi almalarına imkan tanınmalıdır'' dedi.
Kamalak, partisi tarafından Kapadokya Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Saadet Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı anmak ve anlamak'' adlı anma programı ile partisinin olağan kongresine katıldı.

Anma programı ve kongrede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kamalak, zorunlu eğitimin 4 4 4 olarak yeniden düzenlenmesinin asıl itibariyle ''milli görüş''ün söylemi olduğunu kaydetti.

İçeriğinin belli olmadığını ancak içeriği ne olursa olsun, Müslüman çocuklarının Kur'an-ı Kerim dersi almalarına imkan tanınması gerektiğini belirten Kamalak, şöyle konuştu:

''Milli eğitimdeki 4 4 4 söylemi, asıl itibariyle milli görüşün söylemidir. Seçim meydanlarında biz sürekli olarak 4 4 3 demiştik. Bunlar son 3'ü 4 yaptılar. Fazla mal göz çıkarmaz derler ya biz de olsun dedik. Ama içerik belli değil. Biz 4 4 3 derken içerik gayet netti. Biz burada 4 4 4'ün içeriği ne olursa olsun, her şeyden önce bu ülkenin milli bütünlüğü bakımından Çanakkale şehitleri ile buluşturma açısından, geleceğimizin teminatı yönünden Müslüman çocuklarının bütün okullarda Kur'an-ı Kerim dersi almalarına imkan tanınmalıdır.''

Başbakan Erdoğan'ın ''Dindar nesil'' sözlerini anımsatan Kamalak, Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olması gerektiğini kaydetti.

Kamalak, kürsüdeki konuşmasında da Saadet Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yaşamını anlatarak, onun sevmenin, onun gösterdiği yolda ilerlemek olacağını ifade etti.

Erbakan'ın iktidarı döneminde açılan imam hatip liseleri, İslam enstitüleri ve Kur'an kurslarına dikkati çeken Kamalak, ''Hükümet kaç tane açtı'' dedi.

Avrupa Birliği'ne (AB) girebilmek için uygulanan politikaları eleştiren Kamalak, Avrupa Birliği'nin Haçlılar olduğunu, Müslümanlar için İslam birliğini kurmaktan başka kurtuluş yolu olmadığını söyledi.

Çok sayıda partilinin katıldığı programda Kamalak, salona girerken ''Mücahit Erbakan'' sloganları ile karşılandı. Programda Kur'an-ı Kerim okundu, sema gösterisi yapıldı, ilahi ve tasavvuf müziğine yer verildi. Kamalak'ın konuşması ise sık sık ''Başbakan Kamalak'' sloganları ile kesildi.

Parti il kongresinin de yapıldığı programda İl Başkanı Ali Doğan Simit, yeniden seçildi.

AA
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39