• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Kandil'de Kaç Çocuk var

Kandil'de Kaç Çocuk var
Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler 10 gündür Diyarbakır’da eylem yapıyor.

Kayıtlara göre Diyarbakır'da toplam 21 aile çocuklarının getirilmesi için resmi başvuruda bulunurken istihbarat birimlerinin yaptığı çalışmaya göre Türkiye'de toplam 2 bin 350 çocuk aynı durumda yani PKK'nın elinde bulunuyor. Bu çocukların yüzde 70'i 16 yaş altında. 

Güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalara göre, Suriye'de çıkan olaylardan sonra PKK terör örgütü insan kaynağını artırabilmek için çocuklara yöneldi. Bir kısmını kaçırarak, bir kısmını da kandırarak kadrosuna kattı. 

Uzmanlar bu artışın nedenini şöyle açıklıyor: “Suriye'de çıkan olaylardan sonra PKK, Suriye'deki PYD'ye silahlı destek sağladı. Silahlı kuvvetlerinin çoğunluğunu buraya kaydırdı. Bu kaydırma sonucunda ise iki ihtiyaç ortaya çıktı. İlk olarak PYD saflarına katılan örgüt mensuplarının bir kısmı hayatını kaybetti ve ilerleyen dönemde de kaybedecek olanlar var. Dolayısıyla silahlı kanatta ileride doğabilecek ihtiyaçlar için yeni kadronunun yetiştirilmesi gerekiyor. Bunun için çocuklara yönelindi.” 

Güvenlik uzmanları ikinci neden olarak özellikle Kandil başta olmak üzere diğer kampların insan gücü ihtiyacını gösteriyor: 

Hizmet ediyorlar 

“Terör örgütü PKK özellikle Kuzey Irak'ta organize bir yapılanmaya sahip. Bu kapsamda kampın belli ihtiyaçlarının sağlanması için insan gücüne gerek duyuluyor. Örneğin temizlik, yemek, barınma gibi ihtiyaçları önceden PYD saflarına kaydırılan gruplar tarafından sağlanıyordu. Şimdi bu ekip Suriye'ye geçince yeni insan kaynağı gerekti ve bu çocuklar'hizmet' amaçlı kullanılıyor.” 

İstihbarat birimlerinin yaptığı çalışmalara göre örgüte küçük yaşta katılımların en yoğun olduğu il İstanbul. İkinci sırada İzmir, sonra Adana ve dördüncü sırada ise Mersin geliyor. 

Ailelerin önlemi etkili... 

PKK'nın bu illerde'network' yapılanmasının bulunduğunu, göçlerle birlikte nüfusun da artmasından dolayı bu tablonun ortaya çıktığını ifade ediyor. Diyarbakır, Mardin ve Şırnak ise sıralamada büyük şehirlerin gerisinde yer alıyor. PKK, 2 yıl kadar önce en yüksek katılımı sağladı. Son dönemde ailelerin önlem almasıyla birlikte katılımların sayısı azaldı. 

Çocuklarını para verip geri aldılar 

PKK'nın çocuklarıı dağa çıkardığı fakir ailelere para verdiği de belirtiliyor. Çocuk başına 20 bin TL ödeniyor. Ayrıca bu aileler maaşa bağlanıp halka yardım yapıyoruz propagandasına dönüştürülüyor. PKK'nın kaçırdığı çocuklarla ilgili olarak son bir kaç ay içinde ilginç gelişmeler de yaşandı. İstihbarat birimlerinin yaptığı çalışmaya göre İstanbul ve İzmir'den kaçırılan çocukların aileleri devreye girerek çocuklarını PKK kamplarından geri getirmeyi başardı. Toplam 85 aile, 116 çocuğu ya yüksek rakamlar ödeyerek ya da örgüte sözü geçen kişileri araya sokarak evlerine dönmelerini sağladı.

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39