• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Kapusuz'Dan Demirel'e Şok Sözler

Kapusuz'Dan Demirel'e Şok Sözler
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yönelik, siyasette '6 kez gittim 7 geldim' diye övünenlere siyasetin yüzkarası denildiğini söyledi.
Bekir Coşkun'a da 'Dili uzun, ağzından lağım akan biri' diye benzetmede bulunan Kapusuz, 28 Şubat'ta Sincan'da tank yürütenlerin bugün Sincan'da misafir olduklarını da söyleyerek, “Keser döner sap döner, bir gün olur hesap döner” diye yorumladı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ak Parti Antalya İl Başkanlığı'nın ‘Lider Ülke Türkiye-II' başlıklı siyaset akademisinin konuşmacı olarak katıldı. AESOB Toplantı Salonu'nda partililere seslenen Salih Kapusuz, eskiden yurtdışında ‘Türkiye' denildiğinde Hakan Şükür, Hasan Şaş gibi isimler akla gelirken bugün dünyada her 5 kişiden birinin aklına Recep Tayyip Erdoğan'ın geldiğini söyledi. Kuvvet komutanlarının yargılanmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Salih Kapusuz, suçu ispat edilinceye kadar herkesin suçsuz olduğunu ve kendisinin de yargılaması sürenleri suçlu ilan eder pozisyonda olmadığını söyledi. Bilinmesi gereken bir hususun da olduğuna işaret eden Kapusuz, bugün kuvvet komutanları, genelkurmay başkanı bile yargılanabiliyorsa bunun Türkiye'nin normalleşmesi, demokratik, bir ülke, hukuk devleti olmasının gerekçesi olduğunu söyledi.

Önceden Cumhurbaşkanı, bakanlar yüce divanda yargılanabilirken, genelkurmay başkanının yargılanacağı merci belli olmadığını dile getiren Salih Kapusuz, demokratik ülkelerde böyle olayların olmaması gerektiğini ve bu olaylar yüzünden bugün hala birçok sıkıntıyla yüzleştikleri ve boğuştuklarını kaydetti.

SİNCAN'DA TANK YÜRÜTENLER SİNCAN'DA MİSAFİR

28 Şubat döneminde Sincan'da tank yürütüldüğünü hatırlatan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, izleyicilere şöyle seslendi, “Nerede yürütülmüştü? Sincan'da. Peki o tankı yürütülenler şimdi nerede misafirler? Sincan'da. Keser döner sap döner, arkadaşlar bir gün olur hesap döner. Siyasette şunu unutmayacaksınız. Siyasetçi hesap verebileceği dirayete, inanç varsa sahipse başkasından bu hesabı sorar. İşte Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği burada.”

DARBECİLER İTTİHAK VE TERAKKİCİLERDEN BUGÜNE YANSIYAN CUNTACILAR

1980 darbesi sonrasında bir diplomatın ABD başkanına ‘bizim çocuklar el koydu' dediğini belirten Salih Kapusuz, “TSK'ya yakıştırılabilir mi böyle bir şey? Bu cesareti bunlar nereden buluyor? TSK'nın bünyesine, içine yerleşmiş, yerleştirilmiş, Osmanlı'nın son dönemi İttihak ve Terakkicilerden bugüne yansıyan cuntacılar bu hale düşürüyor. Darbeciler bu hale düşürüyor. Yoksa TSK bizim evlatlarımızın ve inancımızın gereği Muhammed demek yerine Mehmetçik tabirini kullanan bu milletin ocağıdır. Asla yanlış anlaşılmasın burada konuştuğumuz TSK'nın kendisi değil, içindeki darbeciler, hainlerdir. Bu kadar net konuşuyorum. Bu millete bu kadar kötülük yapanları elbette bu millet geçmişte de affetmedi şimdide affetmeyecek” dedi.

DEMİREL'E SİYASETİN YÜZKARASI BENZETMESİ

Siyasetçilerin görevlerine samimi olarak dört elle sarılır, milletin verdiği yetkiyi doğru kullanırlarsa o ülkede sıkıntıların azalacağından bahseden Salih Kapusuz, yoksa birileri gibi ‘6 kez gittim 7 kez geldim' diye övünürlerse onlar içinde işte siyasetin yüzkarası denildiğini kaydetti.

Kapusuz, “Hani demişler ya hırsızın hiç mi suçu yok. Peki bu müdahaleleri edenler suçludur da o müdahalelere tepki koyamayan, cesaret koyamayan, bunun önüne engel çıkartamayan bunların hiç mi suçu yok Allah aşkına. 2002'den sonra her türlü şantaj, tehdit, suikast girişimleri, baskı, dayatma hepsini yaşadık” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA, ‘ŞİMDİYE KADAR NEREDEYDİN?'

27 Nisan bildirisi ve Cumhurbaşkanlığı seçim dönemini anlatan Salih Kapusuz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik şunları söyledi, “Kılıçdaroğlu'nun dün çok meşhur müthiş açıklaması oldu. Ne diyor beyefendi. Sabah olmuş uyanmış, ‘bundan sonra darbelerden vazgeçtik, siz bildiri yayınlarsanız biz bundan sonra karşı çıkacağız.' Şimdiye kadar neredeydin? 27 Nisan'da da mecliste CHP ana muhalefet partisiydi. Alkış tutuyordunuz.”

BEKİR COŞKUN'A ‘DİLİ UZUN, AĞZINDAN LAĞIM AKAN BİRİ'

Yine muhtıra dönemine ilişkin bazı köşe yazarlarının yazılarından da örnekler veren Salih Kapusuz, Yılmaz Özdil, Yazgülü Aldoğan, Mustafa Balbay ve Bekir Coşkun'dan örnekler verdi. Kapusuz şunları söyledi, “Örnek vereyim 27 Nisan muhtırası ile ilgi yazılar var. ‘Bundan sonraki adım ne olur. Bundan sonraki adım tank olur.' Yılmaz Özdil, Ak Parti'ye söylüyor. Ne yapmış Ak Parti anayasaya uygun Cumhurbaşkanı seçmek istemiş. Hangi dünyada yaşıyorsunuz. Ama darbeci bunlar, kafası darbeci bunu iddia ediyorlar. Yazgülü Aldoğan, ‘yalnız bundan sonraki mesaj internetten gelmez, kapıya iki subay gelir üstrütbeli subayda olmayabilir.' Neyle tehdit ediyor bizi hanımefendi. Bizim gelip kafamıza silah dayarlar. Yapsalardı ya. Geldiler mi? Başka biri şuanda içeride milletvekili seçildi. Mustafa Balbay, ‘Ak Parti'nin yanında sadece AB, ABD'nin Türkiye'den sorumlu komiserleri kalmıştır.' 27 nisan bildirisi ile herkes Ak Parti'yi terketmiş, sadece bizim yanımızda AB ve ABD'nin komiserleri kalmış. Ey Balbay duy ki bizim yanımızda millet oldu. Şu dili uzun ağzından lağım akan birisi daha var, Bekir Coşkun. O ne demiş, ‘Çankaya'yı asla dincilere bırakmayacağız.' Çünkü orayı Atatürk'ün makamı ve başkomutanlık sayıyor. Ee sayın Bekir Coşkun bugün Cumhurbaşkanı kim? O gün karşı çıktığınız, seçtirtmediğiniz el birliği yaptığınız, cumhuriyet mitingleri yaptığınız, silahınızla topunuzla var gücünüzle saldırdığınız, yaptırmadığınız Cumhurbaşkanı bugün bu makamda oturuyor. Abdulllah Gül. Millete rağmen dayatamazsınız.”

Program katılımcıların düşüncelerini aktarmalarının ardından son buldu.
habervaktim
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39