• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Karakol basan gruptaki 20 terörist öldürüldü

Karakol basan gruptaki 20 terörist öldürüldü
Tunceli'de 5 yıl önce karakol basan 20 teröristin tamamı öldürüldü
Muharrem Çağlar'ın haberi

Tunceli'de Karakola erzak götüren aracı çalıp baskın düzenleyen 20 kişilik terörist grubu, 5 yıl içinde düzenlenen çeşitli baskında öldürüldü. Geçen yıl Hakkari'de öldürülen terörist grubun elebaşının üzerinden, karakolun ve saldırının planları bulundu. Teröristler saldırı öncesi planlarını da fotoğraflamışlar.

Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kocatepe Jandarma Karakolu'nu 4 Haziran 2007'de saati basarak 7 askeri şehit eden teröristlerin tamamı kimlikleri tespit edildi ve 5 yıl içinde düzenlenen baskınlarda tamamı öldürüldü. Emniyet güçlerinin tespitine göre, karakola erzak götüren aracı çalarak Truva atı saldırısı yapan teröristlerden geçen yıl Hakkari Kazan Vadisinde öldürülen Mizbah Ezer'in üzerinden çıkan fotoğraf, döküman ve saldırıyla ilgili rapor, askerlerin yemek saatinde yapılan saldırının detaylarını da ortaya koydu. Grubun elebaşı olan Mizbah Ezer'in üzerindeki flash bellekte bulunan rapora göre PKK'lı grup 3 ay boyunca keşifte bulunmuş. 20 kişilik terörist grubu, saldırı planını ise fotoğraflarını çektikleri karakolun maketi üzerinden yapmışlar. Bir başka fotoğraf karesinde ise erzak minibüsünün saldırıdan 6 gün önce nizamiyeden karakola giriş yaparken fotoğrafı yer alıyor. Çatışma anıysa yaklaşık 1 kilometre uzaklıktan yine PKK'lı teröristlerce fotoğraflanmış.

4 BİN 800 PKK'LI ARANIYOR
Aralarında Murat Karayılan ve Dr. Bahoz Erdal Kod adlı Fehman Hüseyin gibi örgüt yöneticilerinin de aralarında bulunduğu teröristler, PKK"nın her türlü eyleminden sorumlu tutuluyor ve arananlar listesinin ilk sıralarında yer alıyorlar. Devletin elinde, PKK saflarında oldukları belirlenen yaklaşık 4 bin 800 kişilik bir liste bulunuyor. Bunların tamamı arananlar listesinde yer alıyor. İstihbarat birimlerinin tespitine göre şehir merkezlerindeki bağlantıları ile birlikte ortalama 5 bin kişi arananlar listesinde bulunuyor.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST HAKKINDA ARAMA EMRİ VARDI
"Brusk Amed" kod adlı Mizbah Ezer hakkında Erzurum ve Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılıklarınca 9 silahlı ve bombalı eyleme katılmak suçundan yakalama emri bulunuyordu. Ezer, 2005-2010 arasında PKK'nın sözde "Dersim Saha Komutanlığı" diye adlandırdığı Tunceli ve Karadeniz kırsalında faaliyetinde faliyet gösterdikten sonra Hakkari sorumlusu yapılmıştı.

HABERTÜRK
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39