• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

KARAMUSTAFAOĞLU:"OSMANLICA MEDENİYETTİR"

KARAMUSTAFAOĞLU:"OSMANLICA  MEDENİYETTİR"
İREM TOPRAK YÖNETİM KURULU BAŞKANI EDEBALİ KARAMUSTAFAOĞLU'NUN 'OSMANLICA MEDENİYETTİR'' ADLI KÖŞE YAZISI

İREM TOPRAK ANALİZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI EDEBALİ KARAMUSTAFAOĞLU 'OSMANLICA MEDENİYETTİR'' ADLI BİR YAZI ELE ALDI VE OSMANLICA NIN ÖNEMİNDEN BAHSETTİ...

 

OSMANLICA MEDENİYETTİR

Milletlerin tarihini ve geçmişlerini iyi anlamaları geleceğe dönük yapacakları çalışmaları için programlar için, medeniyet projeleri için çok önemlidir.

Büyük Türk milletinin bir mensubu olarak Orta Asya' dan Anadolu'ya gelene kadar o kadar çok medeniyetlerin doğuşuna ve yüzyıllarca sürüşüne vesile olmuşuz.

Bunlardan en önemlisi ve sonuncusu Osmanlı medeniyetidir ki insanlık tarihi açısından çok önemlidir.

Osmanlı medeniyetini iyi anlamak her türk  aydını için  bir  görevdir. 3,5 milyon metre karelik yüz, ölçümüyle dünyanın 3 kıtasında yer tutan onlarca  farklı milleti, farklı  dinlere  mensup  insanları 6 yüzyıl bir arada tutabilen bir devlet milletler  tarihinde bir daha  kurulamamış işte bu büyük devleti  söğütten başlayan  o büyük iradeyi cenabı Allahın benim atalarıma bahşettiği o lütfu iyi anlamak  iyi  okumak mecburiyetindeyiz.

Üniversitelerimizde akademik yapılarımızda üniversitelerimizin bünyelerindeki enstitülerimizde  şimdikinden daha geniş manada araştırma merkezleri de  destekleyerek Osmanlı medeniyetinin  gücünü  ve gücün kaynaklarını  gün ışığına çıkartmak  ve gelecek nesillere aktarmamızda  büyük  faydalar vardır.

İşte bu büyük medeniyetin kullandığı  yazı dilini ve geniş kelime haznesini iyi öğrenebilirsek bu medeniyetin insanlığa islamın dünyanın pek çok yerine yaymak için gösterdikleri iradeyi Alperen ruhunun kaynaklarını Osmanlı arşivlerini iyi değerlendirebilirsek, kütüphanelerimizdeki Osmanlıca  eserlerini  okuyabilirsek, ecdadımızın  büyük devlet  kurma yaşatabilme iradesini  daha  iyi  anlayabiliriz kanaatindeyim.

Milli egitim şurasında Osmanlıcanın liselerimizden başlayarak egitimde  yer tutacağını görmek bizi çok heyecanlandırmıştır.Bundan sonra siyasi  iktidara  düşen egitim fakültelerinde Osmanlıca  eğitimi bölümlerini açarak  ögretmeler  yetişmelerini saglamaktır.önemli üniversitelerimiz master programları açmalıdır,Bu yetişenler  kısa  sürede  Osmanlıca  eserlerinin  yogun şekilde oldugu arşivlerde, kütüphanelerde görevlendirilmelidir. Osmanlı medeniyetini var oluşunun ve devamının sebeplerı  geleceğimize ve insanlığın  hizmetine sunulmalıdır.

4-7 yıl sonra  üniversitelerimizden yetişen öğretmenlerimiz liselerimizde  müfredata konabilecek seçmeli Osmanlıca  derslerinde genç nesillere Osmanlıca  eğitimine  başlayabilecektir.Osmanlıcanın okullarda  okutulması  doğru bir  karadır. Ancak gerekli personel ne diğer altyapı hazırlıkları  tamamlanmadan olursa  proje  kadük olabilir  ve  yarım kalır. Sonraki  siyası  iktidarlarda  denemeye  yeniden gündeme getirmeye teşebbüs edemezler...

Edebali Karamustafaoğlu

OKUNMA ORANI 12345

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39