• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

KAR'ARLI AÇILIŞ

KAR'ARLI AÇILIŞ
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Erciyes Kar Festivali' yoğun kar yağışı nedeniyle Erciyes yerine Büyükşehir Meclis Salonu'nda yapılan açılış töreniyle başladı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, programı Erciyes'te yapmak için yoğun çaba sarfettiklerini, ancak hava ve yol şartlarının buna elvermediğini ifade ederek, "Bu önemli programı yapmak konusunda kararlıydık. O yüzden iptal etmek yerine meclis salonumuza aldık. İkinci gün etkinliklerini yapabilmek için de bütün gayretimizi gösteriyoruz" dedi.

Erciyes'te düzenlenmesi planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle Büyükşehir Meclis Salonu'na alınan '2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri' konulu konferansa ev sahibi olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, Talas Kaymakamı Sefer Yılmaz, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ile sanayi, ticaret, bilim ve kültür çevrelerinden çok sayıda isim katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği (KAYSERİDER) Başkanı Aydın Haskebapçı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Erciyes Master Planı sayesinde Erciyes'in Avrupa'daki sayılı kayak merkezleri arasına gireceğini söyledi.


Kayseri'nin konumu ve sahip olduğu doğal güzelliklerle büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Haskebapçı, "Kayseri, diğer alanlarda olduğu gibi Erciyes Master Planı ile turizm alanında da model şehir olma yolunda ilerliyor. Türkiye'nin hızla ilerlediği bu dönemde Kayseri de boş durmuyor. Erciyes neden Davos olmasın, neden kongre merkezi olmasın? Amacımız bunları sağlamak" diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı konuşmada şehirlerin taşlardan meydana gelmesine karşın yaşayan birer organizma olduklarını ifade ederek, "Şehirlerin de bir kimliği, insan hayatıyla ölçülmese bile ömürleri var. Onlar da bakım istiyor, ilgi istiyor. Şehirlerin kaderini o şehirlerde yaşayanların ufku belirliyor. Dünyadaki hızlı değişime paralel olarak biz de şehrimizi geleceğe taşıyacak projeler hazırlıyoruz" dedi.
Göreve geldiklerinde ilk olarak alt yapı çalışmalarına yöneldiklerini belirten Başkan Özhaseki "Sırasıyla kanalizasyon, içme suyu, atık su arıtma tesisi ve yollar gibi şehir için hayati önem taşıyan sorunları hallettik. Daha sonrasında ise gecekondu sorununu oluşturduğumuz gecekondu önleme bölgesi ile çözdük. Şimdi, artık şehrimizi geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın insanca yaşayabilecekleri mekanlar yapıyoruz. Yapımına başladığımız Erciyes Turizm Master Planı şehrimize bambaşka bir çehre kazandıracak. Kayseri'de doğacak hizmet sektörü yeni bir gelir kapısı olacak" dedi.

Daha sonra söz alan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız merkezi yönetimle ile yerel yönetimin uyum içinde çalışmasının bir sinerji oluştuğunu kaydederek oluşan sinerjinin şehrin büyümesini sağladığını söyledi.

Erciyes Projesi'nin tek başına bir iddia olduğunun altını çizen Bakan Yıldız, "Kayseri bu proje ile bir yandan gelir elde ederken diğer yandan manevi ve kültürel değerlerini aktarma fırsatı da yakalayacaktır" dedi.

Konuşmasının ardından günün anısına Başkan Özhaseki, Bakan Yıldız'a bir plaket verdi. Programda ayrıca Erciyes'te yapımı halen devam etmekte olan mekanik tesisleri inşa eden Avusturyalı Doppel Mayr firması yetkilileri de Başkan Özhaseki'ye üzerinde yöresel motifler bulunan bir çan hediye etti.

Programda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy Erciyes Master Planı hakkında katılımcılara görsel brifing verdi.



Programın sonraki bölümünde ise 'Kayseri 2023 Turizm Misyonu' konulu panele geçildi. Erciyes Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Planlama Daire Başkanı Adnan Arslan, ÖGER Şirketler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, Corbode Inf. Network Direktörü Dr. İnanç Atılgan ve Kayseri Kent Konseyi Başkanı Hakan Mahiroğlu panelist olarak yer aldı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39