• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

KARDEŞ ŞEHİR SİALKOT'TA​N SELAM GETİRDİLER

KARDEŞ ŞEHİR SİALKOT'TA​N SELAM GETİRDİLER
Pakistan'ın iki büyük Bölge Valisi Başkan Özhaseki'yi ziyaret etti...
Pakistan'ın Pencap Eyaleti'nin Sialkot Bölge Valisi Said Wahlah ve Multan Bölge Valisi Khurrems Sultan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ederek çeşitli konularda destek istedi.
Ziyarette Büyükşehir Belediyesi'nin göstermiş olduğu misafirperverliğe teşekkür eden Sialkot Bölge Valisi Said Wahlah, bölgeleri hakkında Başkan Özhaseki'ye bilgiler verdi.
Kayseri'nin kardeş şehirlerinden Sialkot'un Gujranvala Bölgesi'nin içerisinde yer aldığını belirten Wahlah, "Sizlere Pencap Başbakanı Şahbaz Şerif başta olmak üzere Pakistan ve özellikle de Sialkot halkının selamlarını getirdik" dedi.
Kayseri ile Sialkot arasındaki ortak noktalara dikkat çeken Wahlah, şöyle konuştu: "Sialkot halkı da tıpkı Kayseri halkı gibi müteşebbis bir yapıya sahip ve hayırsever işadamlarımızın sayısı oldukça fazla. Şehrimizde yapılan uluslararası havalimanı bunun bir göstergesi olarak hayırseverlerimiz tarafından yapıldı. Bugün burada bulunmamızın amacı, kardeş şehir ilişkilerimiz geliştirmek ve bazı konularda sizin yardımlarınıza ve tecrübelerinize başvurmaktır. Özellikle katı atık depolama ve toplu ulaşım konularında bazı sorunlar yaşıyoruz. Bu konularda sizden yardım bekliyoruz."
Wahlah, ekonomik ve ticari konularda da işbirliğini geliştirmek istediklerini belirterek Başkan Özhaseki'yi Pencap'a davet etti.
"KAPILARIMIZ SİZE HEP AÇIK"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Özhaseki ise Pakistan'ın Kayseri için önemine değinerek, "Burada yaşayan herkes Pakistan'ı kardeş bilir. Oradaki olumlu gelişmeler bizi mutlu eder, olumsuz olaylar ise üzer" dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak başta Sialkot olmak üzere bölgeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Özhaseki, "Belediyemizin tüm imkanlarını size açmaya hazırız. Gerekirse elemanlarımızı bölgeye göndererek bölgede incelemelerde bulunabiliriz. 10-15 sene önce şehrimizde de bu konularda bazı sıkıntılar vardı. Ancak bugün Kayseri toplu ulaşım konusunda sağladığı başarı ile dünyanın sayılı kentleri arasında yer alıyor" diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Başkan Özhaseki, Sialkot Bölge Valisi Said Wahlah ve Multan Bölge Valisi Khurrems Sultan'a günün anısına Türk motifleriyle süslenmiş birer el işlemesi vazo armağan ederken Sialkot Bölge Valisi Wahlah, Başkan Özhaseki'ye el yapımı ahşap biblo ve üzerinde adı yazılı bir hançer, Multan Bölge Valisi Sultan ise el işlemesi çini ve Başkan Özhaseki'nin eşi Neşe Özhaseki için de bir şal armağan etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39