• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Karısını öldüren alkolik adam her zamanki gibi dövdüm nasıl öldü

Karısını öldüren alkolik adam her zamanki gibi dövdüm nasıl öldü
Alkolik ve işsiz olan koca karısının engelli kızı için devletten aldığı 300 lirayı kendisine vermeyen karısını odunla döve döve öldürdü.

Böylesine cani bir insan ne görüldü ne duyuldu karısını yarım saat sopa ile döven kişi her zamanki gibi dövdüm nasıl öldü anlamadım diyerek kendini savundu. Engelli kızı için her ay 300 lira alan karısının bu parayı kendisine vermemesine sinirlenen alkolik şahıs karısını 1 saate yakın sopa ile dövdü ve ölümüne yol açtı.

 

Kadına yönelik şiddet dinmiyor. İstanbul Bağcılar’da eşi Celal Eripek’in sopayla dövdüğü Remziye Eripek (37) kaldırıldığı Hastanede öldü. Batman’da dün kadınların son yolculuğuna uğurladığı Eripek’in, hasta olan kızı için belediyeden aldığı yardım parasını alkolik olan eşine vermek istemediği için şiddet gördüğü öğrenildi. Celal Eripek’in polise verdiği ifade ise erkek şiddetinin boyutunu ortaya serdi: “Her zaman nasıl dövüyorsam öyle dövdüm. Fenalaşınca onu hastaneye götürdüm. Ancak kurtulamadı.”
İddiaya göre, sara hastası kızı için belediyeye yardım başvurusunda bulunan Remziye Eripek, aldığı 300 lirayı kendisinden isteyen eşine vermek istemedi. Buna sinirlenen Celal Eripek, balkondan aldığı sopayla Remziye Eripek’i dövmeye başladı. Eşini yaklaşık yarım saat döven Celal Eripek’i evde bulunan çocukları da durduramadı.

Dövdüğünü saklamak istedi


Remziye Eripek’in son nefesinde “Babanız sizi de öldürecek, kaçın” demesi üzerine 3 çocuğu da evden kaçarak çevredekilerden yardım istedi. Kendinden geçmiş halde bulunan eşini bırakıp bakkala giderek sigara alan Celal Eripek ise bir süre sonra ‘eşinin düştüğünü’ öne sürerek karşı komşudan ambulans çağırması için yardım istedi.
Hastaneye kaldırılan Eripek, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Eripek’i öldüresiye döven Celal Eripek, hastane yetkililerine de eşinin düştüğünü iddia etti. Ancak, şiddet kurbanı kadının yakınları durumu doktorlara bildirince Eripek hastane polisi tarafından gözaltına alındı. 

‘Üzgünüm’ dedi


Asayiş Şube Müdürlüğünde ifade veren Eripek, bir süredir işsiz olduğunu, eşiyle şiddetli geçimsizlik yaşadığını söyledi. Olay günü evde yine eşiyle tartıştıklarını anlatan Eripek, “Onu sopayla dövmedim. Her zaman nasıl dövüyorsam öyle dövdüm. Yere düşüp fenalaştı. Onu hemen alıp hastaneye götürdüm. Ancak kurtulamadı. Çok üzgünüm” dedi. Eripek ailesinin yaşadığı Tarhan Sokak sakinleri ise, yaşanan şiddeti bilmediklerini söyledi. Komşular, evden zaman zaman gelen çağlık seslerinin ailenin sara hastası çocuklarından kaynaklandığını düşündüklerini belirtti.

‘Gözümüzün önünde katletti’

Dicle haber Ajansı’na konuşan Remziye Eripek’in kızı Zehra Eripek, annesinin babası tarafından katledildiğini belirterek şunları söyledi:
“Kardeşim hasta olduğu için devlet, 300 lira parasal destek bağlamıştı. Babam anneme elektrik faturasının geldiğini, ödemezsek elektriği keseceklerini söyledi. Annemden o 300 lirayı istedi. Annem de babama ‘Senin paran var. Niye kendi paramı vereyim. O parayla çocuklarıma bakacağım’ dedi. Babam da anneme ‘O halde evimden defol git’ dedi. Annem de evden gitmeyeceğini, istiyorsa kendisinin gidebileceğini söyledi. Ondan sonra annemi ölümle tehdit edip, balkondan bir sopa alarak annemi dövmeye başladı. Biz araya girdik ama ayıramadık. Annem bize dayılarımıza haber vermemizi söyledi. Ben de gidip yengeme haber verdim. Ben gelene kadar kardeşimin gözü önünde sopayla, ütüyle annemi katletmişti. Annemi yarım saat boyunca ölü bekletmişlerdi. Sonra bir şey olmamış gibi onu hastaneye götürdüler. Böyle hayvanlar cezasız kalmasın.” 
Eripek’in annesi Maşallah Kılıçöz ise çocuğunun mezarı başında “Benim içim yandı, bundan sonra hiçbir annenin yüreği yanmasın. Artık hiçbir kadın eziyet ve şiddet görmesin. Hiçbir kadın dayağa, erkek şiddetine maruz kalmasın” diye gözyaşı döktü.

Tabutunu kadınlar taşıdı

Batman merkeze bağlı Demiryolu Köyü’nde son yolculuğuna uğurlanan Remziye Eripek’in cenazesini kadınlar omuzladı. Kadınlar cenazeyi köy mezarlığına “Kadına uzanan eller kırılsın” sloganları eşliğinde götürdü.

4 ayda 75 cinayet

Erkek şiddeti Türkiye’de 2014 yılının ilk 4 ayında 75 kadını öldürdü. Mayısın ilk 6 gününde 5 kadın öldürüldü. Basından derlenen verilere göre 2009’da 105, 2010’da 165, 2011’de 121, 2012’de 139 ve 2013’de 228 kadın, erkekler tarafından öldürüldü.

haberevet

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39