• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

''Katliamda ihmali ve kastı olanlar mutlaka cezalandırılmalıdır''

''Katliamda ihmali ve kastı olanlar mutlaka cezalandırılmalıdır''
HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, Srebrenica katliamının yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Srebrenica'da 17 yıl önce katledilen mazlumları rahmetle anan Erol Erdoğan, katliamda kusuru veya kastı olanların mutlaka cezalan
HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan’ın Srebrenica ile ilgili açıklaması şöyle;
“İkinci dünya savaşından sonra insanlığın ve Avrupa’nın şahit olduğu en acımasız katliamın yıldönümündeyiz.
11 Temmuz 1995’te tam 8 bin 372 kişi Srebrenica'da katledildi. Bu katliam, iletişim çağının ortasında, dünyanın ve bizim gözlerimizin önünde oldu.
Hiçbir katliam, hiçbir ölüm basit bir istatistik değildir. Tam 8 bin 372 kişi öldürülürken, dünyanın tüm devletleri “dengeler” adına ya sessiz kaldı ya da çıkardıkları zayıf seslerle sadece kendi vicdanlarını aklama gayretinde oldular.
Ne hazin ve ibretli bir durumdur ki; Srebrenica, Bosna'daki savaş sırasında BM'nin “güvenli” ilan ettiği bir bölge idi. Bu bölge, 11 Temmuz 1995'te Miladiç'e bağlı Sırp askeri birlikleri tarafından işgal edildi. İşgal sonrası, şehirdeki insanlar doğal olarak BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığındılar. Maalesef sivil insanlar, sonları ne olacağı bilinerek Sırplara teslim edildi. Sırplara teslim edilen Boşnaklardan 8 bin 372'si götürüldükleri ormanlık alanlarda, fabrikalarda, depolarda, terk edilmiş binalarda acımasızca katledildi. Katledilenlerin cenazeleri, çeşitli toplu mezarlara gömüldü.
Srebrenica'da yaşananların, Lahey Adalet Divanı ve Avrupa Parlamentosu tarafından “soykırım” olarak kabul edilmesi elbette tarihi açıdan değer taşımaktadır ama bu katliamın kanı kimin eline değmişse, katliamda kimlerin kusuru veya kastı varsa onlar mutlaka cezalandırılmalıdır.
Dünya’nın neresinde olursa olsun, katliamlara ve vahşetlere engel olmalıyız. Irkçılık belasından insanlığı kurtarmalıyız. İnsanları, yaşam hakkında eşit görmeyen tüm faşist çabalara dur demeliyiz.
Srebrenica'da ve Bosna savaşında katledilen tüm mazlumları rahmetle anarken, katliamı yapan canileri de bir defa daha lanetliyoruz.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39