• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

KAYMEK ERKİLET HİZMETE GİRDİ

KAYMEK ERKİLET HİZMETE GİRDİ
Büyükşehir Belediyesi’nin Sanat ve Mesleki Eğitim Kurs Merkezleri'ne bir yenisi daha Erkilet’te eklendi.Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle başlayan KAYMEK Erkilet binasının açılış törenine Vali Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye
Programın açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, yaptı. KAYMEK Erkilet Kurs Merkezi hakkında bilgi veren Tuzcuoğlu, “Bu tesisimiz inşallah Erkilet için bir bereket olacak. Biz burada yeni filizlerin, yeni eserlerin ortaya çıkmasını istiyoruz“dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin talimatları ile ve bölge halkının istekleri doğrultusunda Erkilet’e bu tesisi kazandırdıklarını ifade eden Tuzcuoğlu, “Bu tesisimizde 16 ayrı branşta eğitim verilecek. Diğer tesislerimizden farklı olarak burada halıcılıkla alakalı bir hizmeti de hayata geçiriyoruz. Bu kurslarımızdan istifade eden vatandaşlarımız aldıkları eğitim neticesinde bir meslek sahibi olarak aile bütçelerine katkıda bulunacaklar.” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZ İÇİN NEFES NEFESE KOŞTURUYORUZ”
Tuzcuoğlu’nun ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, bugün ülkelerin olduğu gibi şehirlerin de birbirleri ile yarış halinde olduğunu söyleyerek bu yarışta geride kalmamak için çok çalışılması gerektiğini kaydetti.

Şehirlerin de bir ruha sahip olduklarını dile getiren Başkan Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti: “Şehirler aslında canlı organizmalardır. Zannetmeyin ki sadece taştan, topraktan, betondan, çatıdan ibaretlerdir. Şehirlerin de bir ruhu vardır. Şehirler de bakım, ihtimam ister. Eğer bakmazsanız, onarmazsanız, yenilemezseniz şehriniz geriler. Ama şehrinizi büyüterek, geliştirerek, ileriye taşırsanız şehirler canlanır. Orada yaşayan insanlar keyif alırlar.”

Büyükşehir Belediyesi olarak yıllardır şehre katkı sağlayacak hizmetler yapmak için mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Özhaseki, “Şehrimiz için nefes nefese koşturuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bizi hep iş üstünde görürsünüz. Gazetelerde, televizyonlarda hergün bir haberimiz vardır. Ya bir açılıştayız ya da başka bir yerde hayırlı bir hizmetin, güzel bir iş yapabilmenin peşindeyiz. Yıllardır verdiğimiz mücadele neticesinde şehrimiz bugün Türkiye’de örnek gösterilen bir şehir haline geldi.” dedi.

“DEVASA PROJELERİN PEŞİNDEYİZ”
Başkan Özhaseki göreve geldiği ilk yıllarda şehrin altyapı ve üstyapısıyla ilgili hizmetleri gerçekleştirdiklerini hatırlatarak gecekondularla mücadele edildiğini, şehrin su probleminin çözüldüğünü ve yeşil alanların sayısının arttığını anlattı. Bugün ise şehri geleceğe taşıyacak devasa projelerin üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Özhaseki, şöyle konuştu: “Hayata geçirdiğimiz bazı projeler, belediyenin işi değil. Biz bu projeleri yapmasak kimse bize ‘neden yapmıyorsunuz’ diye sormaz. Ancak bu hizmetlerin şehrimize katkı sağlayacağını bildiğimiz için bu projeleri önemsiyoruz. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi önem verdiğimiz projelerden biri.

Senelerdir bu proje üzerinde çalışıyoruz. Erciyes için şimdiye kadar 100 milyon dolara yakın para harcadık. Burada saatte 35 bin kişinin kayak yapabileceği bir merkez oluşacak. Kayseri turizmi ve hizmet sektörü gelişecek. Bu proje sayesinde binlerce kişiye iş imkanı doğacak. Sosyal yaşam canlanacak. Pasta büyüyecek ve herkes bu pastadan pay alacak. İnşallah açılışı yapılan bu tesisimiz de Erkilet’e hayırlı olur. Yapılan bu hizmetlerle Erkilet, Kayseri’nin parlayan yıldızı olmaya devam edecek.”

“MARKA ŞEHİR KAYSERİ”
Açılışta son konuşmayı Vali Şerif Yılmaz yaptı. Vali Yılmaz, meslek edindirme ile ilgili bu tür tesislerin artması temennisinde bulunarak bu tür hizmetlere her zaman destek olacaklarını ifade etti.
Sosyal faaliyetlerin şehirlerin dışarıya yansıyan yüzü olduğunu belirten Vali Yılmaz, “Kayseri Türkiye’de marka kent oldu. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Kayseri belediyecilikte hep örnek gösterilen illerden bir tanesidir. Bundan dolayı belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yapılan bu çalışmalar Kayseri’yi daha da ileriye götürecek.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Özhaseki, protokolde bulunan davetlilerle birlikte KAYMEK Erkilet tesisinin açılışını yaptı.
ÖZHASEKİ ‘KEDİ BACAĞI’ YAPTI
Öte yandan açılış kapsamında Kayseri’nin bazı yöresel lezzetleri de açılışa katılanlara tanıtıldı.
Bu lezzetlerden biri Kayseri’de ‘Kedi Bacağı’ olarak bilinen cevizli sucuk oldu. Erkiletli kadınların yanına giderek ‘Kedi Bacağı’ yapımını izleyen Başkan Özhaseki, daha sonra kendisi de kazanın başına geçerek ‘Kedi Bacağı’ yaptı. Daha sonra Başkan Özhaseki ve diğer davetliler açılışı yapılan tesisi ve tesisin altında bulunan spor merkezini gezerek yetkililerden bilgiler aldı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39