• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Aytaç Baran Davası'nda 'beraat' kararı

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Aytaç Baran Davası'nda 'beraat' kararı
Aytaç Baran Davası'nda gizli tanığa ulaşılamadı

KAYSERİNEWS.COM--YAZ--GOOGLE'DAN-GÜNLÜK KAYSERİ'DE YAŞANANLARI TAKİP..EDEBİLİRSİNİZ.

Diyarbakır’da İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran’ın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın üçüncü duruşmasında karar çıktı. İki sanığın yargılandığı davada, sanık Sezgin Demirok hakkında açılan dava, polisle girdiği başka bir çatışmada öldürülmesi nedeniyle düşerken, tek tutuksuz sanık 22 yaşındaki D.G. ise 'kasten öldürme ve 'PKK terör örgütü üyesi olma' suçlarından beraat etti. Diyarbakır'da talimatla dinlenecek gizli tanığa ise ulaşılamadığı öğrenildi. 


Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada iki avukat duruşma salonunda hazır bulundu. İlk celsede tahliye olan sanık D.G. ise duruşmaya katılmadı.
Bilirkişi raporunda görüntülerde yüzü görünmeyen kişilerle sanık arasında yüz karşılaştırılması yapılamadığı belirtildi. Ayrıca ikinci celsede 20 Mayıs'ta Diyarbakır'da talimatla dinlenmesi için karar verilen gizli tanığa ulaşılamadığı öğrenilirken, mahkeme gizli tanığın dinlenilmesinden vazgeçti.


Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık Sezgin Demirok hakkında açılan davanın, polisle girdiği başka bir çatışmada öldürülmesi nedeniyle düşürülmesine karar verirken, tek tutuksuz sanık 22 yaşındaki D.G.'ye ise 'kasten öldürme’ ve 'PKK terör örgütü üyesi olma' suçlarından beraat verdi. Mahkeme, sanık D.G.'ye ayrıca ruhsatsız silah bulundurma suçundan verdiği 10 ay hapis, 500 TL adli para cezasını hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

OLAY
9 Haziran 2015'te İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhya Der) Başkanı ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi Aytaç Baran, merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi 59. Sokak’ta uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Vücuduna 4 kurşun isabet eden ve Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Baran, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Yapılan operasyonda şüpheli D.G. yakalanarak tutuklanırken, diğer şüpheli Sezgin Demirok polisle çıkan başka bir çatışmada öldürüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39