• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

KAYSERİ 2. AMATÖR KÜME LİGİ FİKSTÜRÜ ÇEKİLDİ

KAYSERİ 2. AMATÖR KÜME LİGİ FİKSTÜRÜ ÇEKİLDİ
Kayseri 2’inci Amatör Ligi fikstürü çekildi.
Sümer Amatör Evi konferansa salonunda düzenlenen lig fikstür çekimine Futbol İl Temsilcisi Rıfat Pakkan, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Musa Soykarcı ve 18 amatör kulübün yöneticisi katıldı. 2’inci amatör liginde 2 ayrı grupta 18 takım mücadele edecek.
Fikstür çekimi öncesinde bir konuşma yapan ASKF Başkanı Musa Soykarcı, “2012-2013 futbol sezonunun hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Kazasız belası bir lig diliyorum. Fikstürü çekerken özellikle ekonomik anlamda en zayıf kulüplerimiz gençlik kulüplerimizdir. Bunların desteğe ihtiyacı olduğunu biliyoruz ve bu takımların arkasındayız. Ligimizi 2-3 Mart tarihinde başlatacağız” ifadelerinde bulundu.
Fikstür çekimi sonrasında bir değerlendirmede bulunan Futbol İl Temsilcisi Rıfat Pakkan, “2012-2013 ikinci amatör kümenin lig fikstürünü çekmiş bulunuyoruz. Kulüplerimizin bu dönem katılımları biraz fazlaydı. 18'e yakın kulübümüz katılım sağladı” diye konuştu.
Pakkan, “Lig döneminin centilmenlikle geçmesini diliyorum çünkü zaman zaman hakemlerle kavga, kulüpler kendi arasında kavga yapıyor. Bu ne bizim spor ahlakımıza ne kültürümüze ne de Kayserimize hiç yakışmıyor. Elbette bu olumsuzlukları en aza, indirmeye çalışacağız. Olayların olmaması için gayret sarf edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Kayseri’de amatör futbolun geriye doğru gittiğini belirten Pekkan, “İlimizden Erciyesspor'a, Kayserispor'a, Şekerspor'a, üst liglere ve üçüncü liglere oyuncu veremez hale geldik. Bununla ilgili kulüplerimiz ikaz ettik ve önerilerde bulundu. Alt yapıya önem vererek centilmen spor ahlakı içerisinde gelecek nesillere iyi çocuklar yetiştirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Kayseri’de sahte oyuncu oynatmama konusunda uyarılarda bulunan Pekkan, “Sahte oyuncu oynatmak dünya liglerinde bitmediği gibi Türkiye liglerinde de bitmiyor. Kayserimizde de zaman zaman bu tür sıkıntıları yaşıyoruz. Elimizde bununla ilgili geçen seneden bir çok bilgiler var. Biz bu sene bu takımları ikaz ettik. Bu konuda özellikle gerek hakemlerimizi gerek sahada görevlendirdiğimiz komiserlere talimat vereceğiz ve buna dikkat edeceğiz. Takımlara sahaya çıkmadan birbirlerini kontrol etmelerini söyledik. Bu sorunu bu dönem ortadan kaldırmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
2’inci Amatör Ligi 2-3 Mart tarihlerinde başlayacak.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39