• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

KAYSERİ AK PARTİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLARI UNUTMADI

KAYSERİ AK PARTİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLARI UNUTMADI
AK Parti Kayseri Sosyal İşler Komisyonu tarafından Lösemili Çocuklar Haftası münasebeti ile Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar ve aileleri için moral programı düzenlendi.

o3-004.jpgo2-019.jpg

Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde düzenlenen programa AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, AK Parti Sosyal İşler Komisyonu üyeleri, Kadın kolları yönetimi, Erciyes Üniversitesi Hematoloji ve Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir, Çocuk Hastanesi yetkilileri, Onkoloji servisinde tedavi gören çocuklar ve aileleri katıldı.
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, konuşmasının başında başta Mehmet Akif Özdemir olmak üzere, hastanede görev yapan tüm yetkililere yaptıkları iş ve gösterdikleri gayret nedeniyle teşekkür etti.
Hastanede görev yapan tüm yetkililerin fedakarca yaptıkları gayretlerine bir nebzede olsa katkıda bulunmak amacı ile böyle bir programda bir araya gelmek istediklerini belirten Özden, "Sizlerin bu önemli gayretleri içinde bizlerin üzerine ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Böylesi güzel organizasyonların içinde olmak bizleri de son derece mutlu ediyor." dedi.
Erciyes Üniversitesi Hematoloji ve Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir ise, yapılan program ve ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kayseri de çok ciddi bir Hematoloji ünitesine ihtiyacımız var. Bizim özellikle kit nakil bekleyen çok sayıda hastamız var. Bu nedenle devlet veya hayırseverlerimiz tarafından yapılmak üzere Çocuk Hematoloji ve Onkoloji ünitesine ihtiyacımız var. Kötü huylu dediğimiz hastalığı başlangıçta ilaçla tedavi ediyoruz kemoterapi dediğimiz işlem. Çoğu hastamız bu işleme Allah'a şükür ki cevap veriyor. Cevap vermeyen vakalarda da uygun kişiden nakil yaparak, kök hücrelerden kemik iliği nakli yaparak çocukların sağlığına kavuşmasına aracı oluyoruz. Bu insanlar zaten ciddi bir yük altındalar. O dönemi daha iyi geçirebilmeleri için, streslerini en aza indirebilmek için gayret ediyoruz.
Her hastayı tek oda da yatırmak gerekirken, istemeyerekte olsa bazı hastalarımızı iki çocuğu bir oda da yatırıyoruz. Bu da ideal değil. Ama bu günlere geldiğimiz için de Allah'a şükür ediyoruz. Ama nakil ünitesi konusu oldukça ciddi bir konu. Çünkü nakil bekleyen çok hasta var. Bunların bir kısmının da beklemeye tahammülü yok. Bu konuda iktidar kanadı olarak yardımlarınızı bekliyoruz" dedi
Konuşmaların ardından doğum günü olan çocuklar için, AK Parti İl Başkanlığı Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan doğum günü pastası kesilirken, çocuklara da çeşitli hediyeler verildi. Çocuklar ve aileleri çalınan müzikler eşliğinde oynayarak, bir nebzede olsa moral buldular.

o1-006.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39