• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

“Kayseri algısını geliştireceğiz…”

“Kayseri algısını geliştireceğiz…”
Kadim Kent Kayseri tanıtım toplantısında konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Ankara Congresium’da düzenlenecek Kadim Kent Kayseri Dünya Kenti Başkent’te organizasyonuna Kayseri olarak çıkartma yapalım. Kayseri’nin değerleri üzeri
18-21 Ekim 2012 tarihleri arasında Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek Kadim Kent Kayseri Dünya Kenti Başkent’te organizasyonu tanıtım toplantısı yapıldı.

Kayseri Hilton Oteli Erciyes Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısına TBMM Başkan Vekili Ak Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Ak Parti Grup Başkanvekili Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Ak Parti Milletvekilleri; İsmail Tamer ve Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, Abdullah Gül Üniversitesi Rektör Vekili İrfan Alan, Melikşah Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Vatansever, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Yahyalı Belediye Başkanı Mehmet Araç, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Yeşilhisar Belediye Başkanı İhsan Ünal, Yemliha Belediye Başkanı Ahmet Kayacı, Kayseri Ticaret Odası Başkanı M. Asaf Mehmetbeyoğlu ve Başkan Yardımcısı Mustafa Erçalık, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Tv Kayseri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Faruk Hamurcu, MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, TÜMSİAD Şube Başkanı Nusret Uğurlu, Alperen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Apaydın, Suat Altın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Suat Altın ile birlikte çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi davetli katıldı.




Toplantının açılış konuşmasını yapan Sinan Burhan, 5 milyon nüfuslu Ankara’da sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında üst sıralarda yer alan Kayseri’nin tüm değerleriyle tanıtılacağını söyledi. Burhan, “Organizasyonda birçok üretici ve girişimci, potansiyel hedef kitleye en etkin ve hızlı yoldan ulaşacak. Katılımcılar, organizasyon süresince ürün, hizmet ve değerlerin ön plana çıkarılmasına yönelik dikkat çekici aktivitelerle tanıtım faaliyeti yapacak. Aynı zamanda ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak müzik dinletileri ve halk oyunları gösterileri yapılacak. Organizasyon çerçevesinde birbirinden renkli çok çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek. Kadim Kent Kayseri Dünya Kenti Başkent’te organizasyonu, 7'den 70'e toplumun her kesimini Kayseri kültürüyle buluşturacak.” diye konuştu.



Projenin amacının ve Kayseri’nin kendine özgü değerlerinin yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Kayseri kalkınma trenini yakalamış bir şehirdir.” dedi. Kayseri’nin gelişmesinin oldukça iyi durumda olduğunu, üretimde ve istihdamda her yıl daha da ileriye gittiğini ifade eden Özhaseki şunları söyledi: “Ülkemizde öyle şehirler var ki bunlar kendi gayretleri ile bir yerlere geliyorlar. Kayseri de bu şehirlerden birisi. Büyüyen ve gelişen Kayseri’de devletini ve milletini seven gayretli insanlar var. Bu gayretlerle bugünlere gelen Kayseri’nin çok farklı şehirciliğiyle, tarihi ve turistik değerlerimizle övünüyoruz. Eğitimle, sağlıkla ve sanayimizin başarısıyla övünüyoruz.” Eğitimden sağlığa, turizmden sanayileşmeye kadar çok önemli yatırımlara ev sahipliği yapan Kayseri’nin tanıtıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özhaseki şöyle devam etti: “Algı çok önemli. Doğru algıya giden yol ise iletişimdir, tanıtımdır. Ankara’da düzenlenecek Kadim Kent Kayseri Dünya Kenti Başkent’te organizasyonuna Kayseri olarak çıkartma yapalım. Kayseri’nin tüm değerlerini tanıtalım. İnsanların algısında Kayseri’nin değerlerine yönelik fark yaratalım, etkili bir imaj yaratalım. Kayseri’nin büyüklüğünü ve örnek bir şehir olarak kendimizi orada gösterelim. Dayanışma içerisinde, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergileyerek hemşehrilerimizle birlikte olalım.”



Toplantıya katılan isimler arasında yer alan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da yaptığı konuşmada
en önemli unsurun reklam olduğunu vurguladı. Reklamda sürekliliğe ve sağlayacağı faydalara dikkat çeken Elitaş, “Zirvede olsanız da reklamı sürekli devam ettirmek gerekir. Siyasetteki ve ekonomideki gelişmişlik ünü artık uluslararası boyutta olan Kadim Kent Kayseri’nin reklamını yapalım. Kayseri’nin mantısı ve pastırması tescillendi. Fakat sucuk tescillenmedi. Gerekli reklam ve tanıtım çalışmaları zamanında iyi yapılsaydı bugün yarışma programlarında sorulan ‘sucuğuyla ünlü bir şehrimiz hangisidir’ sorusuna verilen cevap başka bir şehrimiz olmazdı. Doğru cevap Kayseri olurdu.” şeklinde konuştu.



Kadim Kent Kayseri tanıtım günlerine destek olunması çağrısında bulunan Elitaş sözlerini şöyle tamamladı: “18-21 Ekim’de Kayseri’nin kültür bileşkelerini tanıtmak için Ankara’da yapılacak Kadim Kent Kayseri tanıtım günlerine hep beraber, birlikte paylaşma duygusu ile katkıda bulunalım. Şehrimizin gelişmesine ve tanınmasına yararlı olacak bu projeye herkesin destek verdiğini biliyorum. Bu önemli projeyi hayata geçirmek için çalışan Sinan Burhan’a, çalışma arkadaşlarına ve ayrıca bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39