• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Kayseri Arabulucular Derneği Başkanı Kubilay Hasan Gürcan:

Kayseri Arabulucular Derneği Başkanı Kubilay Hasan Gürcan:
ARABULUCULAR ÇÖZÜM ÖNERİSİNDE BULUNABİLECEK

KAYSERİ'DE,YAŞANAN-HABERLER.KAYSERİNEWS.COM-GOOGLE'DAN-TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.FACEBOOK-TWİTTER-SAYFASI-TAKİP-BEĞEN

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

Kayseri Arabulucular Derneği Başkanı Kubilay Hasan Gürcan, tarafların konuya çözüm getirememeleri durumunda, arabulucuların çözüm önerisinde bulunabileceği müjdesini verdi. 


Dernek binasında gerçekleştirilen ve arabulucuların katıldığı kahvaltılı toplantıda konuşan Kayseri Arabulucular Derneği Başkanı Kubilay Hasan Gürcan, Türkiye’deki 2 bin 890 arabulucunun 133’ünün Kayseri’de bulunduğunu söyledi. 5 Haziran’da yapılacak olan yazılı sınava da sertifika alan 187 yeni arabulucunun gireceğini ve mevcut sayısının artacağını belirten Başkan Gürcan, bugüne kadar dernek çalışmaları kapsamında sempozyum, konferans, seminerler düzenlediklerini, panel ve çalıştaylara katıldıklarını, arabuluculuğu tanıtıcı faaliyetlerde bulunduklarını ifade etti.


TİCARET ODASI’NDA DA ARABULUCULUK MERKEZİ AÇILACAK
Girişimleri sonucunda, Sanayi Odası’nda ve Organize Sanayi Bölgesi’nde arabuluculuk merkezleri açıldığını kaydeden Başkan Gürcan, Ticaret Odasının yeni hizmet binasında da bir arabuluculuk merkezinin hizmet vermeye başlayacağını da ifade etti.
Mayıs ayının ortasında Zorunlu Arabuluculuk Taslağının tartışıldığı çalıştaya katıldıklarını söyleyen Başkan Gürcan, zorunlu arabuluculuk düzenlemesi ile getirilen yenilikleri şöyle sıraladı:
ARABULUCULAR KONULARINA GÖRE UZMANLAŞACAK
“İş ve işçi davalarında dava açılmadan önce arabuluculuğa başvurmak zorunlu hale getirildi. Bu tür davalarda görev alacak olan arabulucular, Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın adalet komisyonlarına listelediği ve bildirdiği arabulucular arasında taraflarca belirlenecek. Tarafların herhangi bir arabulucu üzerinde anlaşamamaları durumunda görevlendirme Arabulucu Bürosu tarafından yapılacak. Bir arabulucu 3 ayrı yerde görev yapabilecek. Tarafların arabulucu karşısında anlaşmaları durumunda arabuluculuk ücreti taraflarca eşit olarak ödenecek. Geçerli bir mazeret olmaksızın arabuluculuk görüşmelerine katılmayan taraf yargılama giderlerinin tamamını ödeyecek. Kurum avukatlarının arabuluculuk yapmalarının önü açılacak. Hukuk tevzi bürolarındaki görevlilere arabuluculuk eğitimi verilecek. Uzman arabulucuğun önü açılacak. Tarafların çözüm üretemedikleri konularda arabulucu bir çözüm önerisinde bulunabilecek.”
İŞ DAVALARINDA YAPILAN ARABULUCULUKTA BAŞARI ORANI YÜZDE 96
Başkan Gürcan, şu ana kadar arabuluculuk için yapılan müracaatların yüzde 73’ünün iş ve işçi uyuşmazlıkları ile ilgili olduğunu, bunların yüzde 96’sının da çözüme kavuştuğunu belirtti. Başkan Gürcan, ilgili konudaki başarı oranını; iş mahkemelerinde davaların normal şartlarda 2 buçuk yılda çözümlenmesine karşılık, arabuluculuk görüşmelerinde 1-2 saat sonuç alınmasına bağladı.
Başkan Gürcan, son olarak, Baro başkanlığına aday olmasından dolayı, dernek yönetim kurulu başkanlığı görevinde ayrılacağını açıkladı. Başkan Gürcan, “Hak, adalet, hukuk adına tüm enerjimi Baro çalışmalarına vermem gerektiğine olan inancımdan dolayı dernek başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Dernek üyeliğim ve desteğim devam edecektir. Sabrınız için teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.” sözleri ile konuşmasını tamamladı.
Başkan Gürcan’ın konuşmasının ardından, dernek üyelerinden Avukat Nihat Şimşek, 5 Haziran’da gerçekleştirilecek olan yazılı sınava dair bilgilendirmede bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39