• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ ASAYİŞ OLAYLARI

KAYSERİ ASAYİŞ OLAYLARI
VALİ DÜZGÜN’DEN EMNİYET VE ASAYİŞ OLAYLARI DEĞERLENDİRMESİ

Vali Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu son 1 ayda çeşitli miktarlarda eroin, kubar esrar ve metamfetamin gibi maddelerin ele geçirildiğini, ayrıca gümrük kaçağı sigara, kaçak akaryakıt ile tarihi esere el konulduğunu açıkladı. 
Vali Düzgün, emniyet ve asayiş olaylarına ilişkin son 1 aya yönelik değerlendirmesinde, alınan tedbirler ve yapılan çalışmalarla birlikte iyi sonuçlar alındığını, huzur ve güveni bozacak kişi ve olaylara karşı etkili bir mücadele verildiği ifade etti.
Kentte, 15 Temmuz - 15 Ağustos tarihleri arasında 43 ayrı olayda 5 Kilo 872 gram eroin maddesi, 9 Kilo 460 gram kubar esrar ile 129 gram metamfetamin gibi uyuşturucu maddelerin ele geçirildiğini kaydeden Vali Düzgün, kaçakçılık suçlarına yönelik operasyonların da etkili bir şekilde yürütüldüğünü ifade ederek, 82 bin paket gümrük kaçağı sigara ve yaklaşık 40 bin litre kaçak akaryakıt ile 167 adet tarihi eserin ele geçirildiğini ve şüpheliler hakkında işlem yapılarak adli makamlara sevk edildiğini söyledi.
Son dönemde yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı da vatandaşların daha dikkatli olması yönünde uyarıda bulunan Vali Düzgün, Mali Suçlar Büro Amirliğince yapılan çalışmalar sonucu para ve evrak sahteciliği suçlarından 4 ayrı olayda 20 şüphelinin yakalanarak adli birimlere sevk edildiğini sözlerine ekledi.
Vali Düzgün, trafik kazalarının önlenerek can ve mal kaybının en aza indirilmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü anlatarak, trafik alanındaki çalışmaları şöyle özetledi:
“Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde 432 aracın çeşitli suçlardan trafikten men edildiği son 1 ayda, 254 adet yaralamalı ve 333 adet maddi hasarlı olmak üzere toplam 587 adet trafik kazası meydana gelmiştir. Şehir içi trafiğinde ekiplerimiz 34 bin 286 aracı kontrol etmiş, eksikliği görülen 15 bin 201 sürücümüze ceza yazılmıştır. Şehirlerarası karayollarımızda ise 23 bin 599 araç kontrol edilmiş ve 6 bin 535 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır. Meydana gelen 112 trafik kazasında 2 vatandaşımız hayatını kaybederken, yaralanan 67 vatandaşımızda çeşitli hastanelerde tedavi edilmiştir.”
Vali Düzgün, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde İl merkezinde kavşaklarda, trafik ışıklarında ve halkın yoğun olarak bulunduğu mekânlarda dilencilik yapan şahısların tespit edildiğini belirterek, bu şahıslara yönelik Kabahatler Kanununa göre cezai işlem uygulandığını belirtti. Vali Düzgün, “Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim” projesi kapsamında da çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.
Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları da dile getiren Vali Düzgün, “Gençliğimiz Geleceğimizdir” (ÇOGEP) projesi kapsamında öğrencilere yönelik futbol turnuvası düzenlendiğini ve seçilen 25 öğrencinin Erciyesspor alt yapısında futbol oynama fırsatı bulduğunu söyledi.
Vali Düzgün, ilimizde huzur ve güvenli bir ortam sağlanması ve Kayseri’nin yaşanabilir şehirler arasında üst sıralarda yer alması için gayret gösteren Emniyet Teşkilatı mensuplarına teşekkür ederek, polis- vatandaş işbirliğinin önemine işaret etti ve bu konuda duyarlılık gösterip polise yardımcı olan Kayserililere teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39