• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

KAYSERİ, AVRUPA'NIN GÖZDESİ OLDU

KAYSERİ, AVRUPA'NIN GÖZDESİ OLDU
Danimarkalı iş adamları, turizm ve reklam ajansı temsilcileri Kayseri'ye geldi

v2-007.jpgAvrupa ülkelerinin Kayseri'ye olan ilgisi her geçen gün artıyor. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin öne çıkmasıyla birlikte artan ilgide başı turizm yatırımcıları, acentaları ve reklam ajansları çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Kayseri'ye gelen Hollandalı turizm acentalarından sonra Danimarka'dan çoğunluğu iş adamı 50 kişilik heyet Kayseri'ye geldi.

Türk Hava Yolları Danimarka Müdürü olan Kayserili yönetici Osman Şahan'ın da girişimiyle Kayseri'ye gelen Danimarka heyetinde iş adamları, basın mensupları ve reklam ajansı sahipleri yer aldı. Danimarka heyetinin onuruna verilen yemekte bir konuşma yapan Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı iki gün Kayseri'de misafir olacak olan Danimarka heyetine özellikle Erciyes'i tanıtacaklarını söyledi. Cıngı şöyle konuştu: "Başkan Özhaseki'nin vizyonu ile Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu Erciyes'teki devasa projeyi kendilerine anlatma imkanı bulacağız. İnanıyoruz ki Danimarka, Hollanda, Almanya, Bahreyn ve Suudi Arabistan'da yapılan çalışmalarla Erciyes'i dünya sathında marka bir turizm merkezi haline getireceğiz."

Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da yaptığı konuşmada Danimarka ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 1925 yılına kadar gittiğini; ancak iki ülke arasındaki ticaret hacminin istenilen düzeyde olmadığını söyledi. Hiçyılmaz, "Ticaret hacmini daha da büyütmek böyle toplantıları tertip etmekten geçiyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, misafirlerin güzel anılarla Kayseri'den ayrılmaları temennisiyle sözlerine başladı. Kayseri hakkında bilgiler veren Başkan Özhaseki, "Kayseri 6 bin yıllık bir geçmişe sahip. Birçok kültüre ev sahipliği yapmış. Kayseri'de farklı kavimler aynı anda yaşamasına rağmen ciddi bir kavgaya rastlanmaz. Bu şehrin adı bu nedenle huzur şehrine çıkmıştır. İkinci özelliği de tarihte ilk kurulduğundan bu yana bu şehir ticaret şehri olarak anılmıştır. İlk çivi yazısı Anadolu'ya Kayseri'den yayılmıştır. 81 vilayetimiz var. Kayseri'nin adı anıldığı zaman ilk yakıştırılan sıfat ticaret ve sanayi şehri olmasıdır. Sanayicilerimiz dünyanın her yerine mal satma konusunda mahirdirler, üretirler ve satarlar" dedi.

Şehri daha da büyütmenin ve değişen zamana ayak uydurabilecek hale getirmenin önemli bir konu olduğunu belirten ve bu doğrultuda 'Ufuktaki Kent' vizyonu çerçevesinde 10 ayrı başlıkta projeler geliştirdiklerini söyleyen Başkan Özhaseki, turizm konusu üzerinde hassasiyetle durduklarını kaydetti. Turizm alanında yapılabilecek en önemli çalışmanın Erciyes olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, "7-8 yıllık bir planlamanın sonunda ortaya çıkan büyük bir proje var. Bu proje doğrultusunda 2-3 yıldır inşaat çalışmaları sürüyor. Artık son dönemine girmiş bulunuyoruz. Toplamda 35 km'yi bulan teleferik, gondol hattı, 200 kilometreyi bulan kayak pistleri, onlarca sosyal tesis için 3 yıl önce temel attık. Şu anda inşaatlarda yüzde 95'ler düzeyindeyiz. Çok az eksiğimiz kaldı ve çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar için 150 milyon avro harcadık. 21 otel yeri satıldı. Onlarda çalışmalarına başladılar. 2 yıl içinde bittiği zaman karşımıza mükemmel bir kayak merkezi çıkıyor. Bizim projemizi destekleyen iki yan dal var. Birisi Kayseri ve çevresinde olan tarihi eserlerimiz ve tabi güzelliklerimiz. İkincisi de Kapadokya bölgesi" dedi.

Başkan Mehmet Özhaseki sözlerinin sonunda, yapılan bu ziyaretlerin iki ülke arasında hayırlı gelişmelere sebep olacağını düşündüğünü kaydetti.

Gecede konuşmaların ardından Danimarka'dan gelen misafirler arasında çekiliş yapılarak Danimarka-Kayseri gidiş dönüş uçak bileti ve Erciyes'te üç günlük konaklama imkanı gibi hediyeler verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39