• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ BAYRAMA HAZIR

KAYSERİ BAYRAMA HAZIR
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların bayram tatili süresince her hangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmamaları için bir dizi tedbir alındı.
Bayram tedbirleri çerçevesinde öncelikli olarak vatandaşların şehir içi ulaşımlarını hızlı ve rahat şekilde sağlamak üzere otobüs seferlerinde düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre bayramın ilk günü her semtten 06.15-08.30 arası nöbetçi araçlar yolcu taşımaya başlayacak. 08.30'den sonra ise otobüsler normal seferlerine dönecek.

İkinci gün 07.00'de nöbetçi araçlarla başlayacak olan seferler, 08.00'de normal saatlerine dönerken; bayramın üçüncü günü 06.00'da nöbetçi araçlarla seferlere başlayacak olan otobüsler, 07.30'dan itibaren normal sefer saatlerine göre yolcu taşımaya devam edecek.

Raylı sistem seferlerinde ise herhangi bir değişiklik olmayacak ve mevcut tarifesinde devam edecek.

MEZARLIĞA ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERİ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da arife günü mezarlık ziyaretleri için ücretsiz otobüs seferi düzenlenecek. Seferler, 18 Ağustos 2012 Cumartesi günü Tacettin Veli Bulvarı Katlı Otopark karşısından saat 09.00'da başlayıp, aynı gün saat 16.00'ya kadar devam edecek.

Bunlara ek olarak Şehir Mezarlığı'na gelen yaşlı ve özürlü vatandaşlar, mezarlık içerisinde tahsis edilecek ücretsiz araçlarla mezarlarının başına kadar götürülüp getirilecek.

Ayrıca mezarlık hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların mezar ziyaretlerini sorunsuz gerçekleştirmeleri için de bir takım ek tedbirler alındı. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Şehir Mezarlığı, Anbar, Bülbülpınarı ve Gesi-İldem Mezarlıkları temizlenerek ziyarete hazır hale getirildi. Ayrıca Şehir Mezarlığı ve Taşlıburun Mezarlığı'nda kiosk bilgi sistemi devreye sokuldu.

ZABITADA TÜM İZİNLER KALDIRILDI

Öte yandan çarşı pazarda yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirmek amacıyla denetimler sıklaştırılacak. Bu amaçla zabıtada tüm izinler kaldırıldı. Zabıta ekipleri özellikle çarşı merkezi ve meydan gibi nüfusun yoğun olduğu bölgelerde bayram süresince 24 saat görev başında olacak. Vatandaşlar yaşadıkları herhangi bir olumsuzlukla ilgili olarak şikayetlerini zabıtanın 232 29 60 no.lu telefonuna bildirebilecekler.
SU VE ELEKTRİK

Vatandaşlar bayram tatili süresince su ve kanalizasyon şikayetlerini KASKİ'nin 185, elektrik arızaları konusundaki şikayetlerini ise Elektrik Şirketi'nin 186 no.lu telefonlarına bildirebilecekler.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39