• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

KAYSERİ BELEDİYE BAŞKANLARI KIRŞEHİR'DE KAMPA GİRDİ

KAYSERİ BELEDİYE BAŞKANLARI KIRŞEHİR'DE KAMPA GİRDİ
"ÇOK ÇALIŞTIK, DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

Büyükşehir Belediye Akademisi Eğitim ve İstişare Toplantısı Kırşehir'de yapıldı. Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve Kayseri milletvekillerinin katıldığı toplantıda, Büyükşehir olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Mustafa Çelik, önümüzdeki günlerde çok daha fazla çalışacaklarını kaydetti. Başkan Çelik, toplantıda 2016'da yapacakları projelerden bazılarını da dile getirdi. 
Büyükşehir Belediyesi'nin Eğitim ve İstişare Toplantısında 2015 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi ve 2016 yılına ilişkin planlama yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yoğun bir çalışma temposu geçirdiklerini belirterek, 2015 yılında Büyükşehir Meclisi'nin 23 oturum yaparak 1168 karar aldığını, Büyükşehir Encümeni'nin ise 52 oturumda 2 bin 174 karara imza attığını söyledi.
2015'te biten veya devam eden yatırımlar hakkında da bilgi veren Başkan Çelik, ilçelere yapılan yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulundu. Bir taraftan hizmet ve yatırımları sürdürürken bir taraftan da önümüzdeki yılları planlamak için çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Planlama yaparken ilçelerle merkez arasındaki dengeyi sağlamanın gayreti içinde olmamız lazım. Hayat standardını yükseltmek, kent konforunu artırmak, çevre ve yeşil alan, imar düzenlemesi, alt yapı, sanayi, ticaret, turizm gibi alanlarda düzgün ve planlı neler yapılması gerekirse bunların gayreti içinde olmamız lazım. Bunları planlarken, bizim ekibimiz oldukça iyi; ama şehirdeki tüm yönetim dinamiklerinin görüşünü de alalım istedik. Bu amaçla yuvarlak masa toplantılarına başladık. Bir taraftan yuvarlak masa toplantılarıyla kentin tamamı ile ilgili kanaatler alırken, bir taraftan da ilçelerde toplantılar yaptık. Ay sonuna kadar merkezdeki ilçelerde de toplantılar yapacağız. Şubat ayında ise planlamayı gerçekleştireceğiz" dedi.
BAŞKAN ÇELİK YENİ PROJELERİ DE AÇIKLADI
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, toplantıda önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmalardan da bahsetti ve bazı projeleri açıkladı. İmar konusunda master plan çalışmasının sürdüğünü ve bunun haricinde ulaşım master planı, kentsel dönüşüm master planı ve tarım konusunda master plan düşündüklerini ifade eden Başkan Çelik, "Çevre ve yeşil alan konusunda Hava İkmal Şehir Parkı, Keykubat Şehir Parkı ve Sümer Parkı'nı yapacağız. Bunların haricinde mis kokulu bahçeler yapacağız. Kentsel dönüşüm için birkaç alanda çalışacağız. Sosyal projelerimizden olan engelli yaşam merkezine başlayacağız. Ayrıca engelliler için mola evleri yapacağız. Bu sırada Kayseri'nin sosyal doku haritasını çıkarmak istiyoruz. Bu bizim ilerde yapacağımız zengin fakir eşleştirmeleri için kaynak teşkil edecek. Yaşlılar için yaşam köyü gibi bir site düşünüyoruz. Kadınlar, gençler ve çocuklar için ayrı ayrı projelerimiz olacak. Spor kulüpleri için bir tesis, meslek akademisi, çocuk oyun sokağı ve bilim parkı gibi bazı projelerimiz var. Ulaşımda da önemli çalışmalar yapacağız" diye konuştu.
Başkan Mustafa Çelik konuşmasında kent kimliği üzerinde de durarak kent kimliği ve kurumsal kimlik konusunda da önemli çalışmalar yapacaklarını kaydetti.
Toplantıya katılan Kayseri milletvekilleri de kısa birer konuşma yaptılar. Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Kayseri için bütün güçleriyle çalıştıklarını belirtti ve "Büyükşehir Belediye Başkanımıza yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ederim" dedi. Kayseri Milletvekili İsmail Karayel de, Kayseri'de belediye başkanları ve meclis üyelerinin şehri daha da güzelleştirmek için gayret gösterdiklerini belirtti ve Kayseri'nin büyük projeleri için ekip halinde çalıştıklarını söyledi. Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de Kayseri'nin belediyecilikte marka bir şehir olduğunu vurgulayarak, daha da güzel çalışmalar yapılmaya devam edeceğini kaydetti. Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise siyaset gözetmeksizin Kayseri'nin tamamına hizmet etmek için çalıştıklarını belirtti ve her zaman Kayseri'ye destek vereceklerini dile getirdi.
Toplantıda Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Parti ve MHP Grup Başkanları da birer konuşma yaptı. MHP Grup Başkanı ve Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, "Seçilene kadar siyaset yapıyoruz; ama seçildikten sonra rozeti çıkarıyoruz. Kayseri'de çok uyumlu bir belediye çalışması yürütüyoruz. Kırgınlık dargınlık olmadan Büyükşehir meclisinde çalışıyoruz" diye konuştu. AK Parti Grup Başkanı ve İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, bu toplantıların meclis üyeleri arasındaki samimiyet ortamını geliştirdiğini belirtti ve bunu çok önemsediğini söyledi. Özden, "Burada herkesin Kayseri için ellini taşın altına koyduğunu görüyor ve mutlu oluyoruz" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39