• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ BESİCİMİZİN EN BÜYÜK SIKINTISI YEM FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

KAYSERİ BESİCİMİZİN EN BÜYÜK SIKINTISI YEM FİYATLARINDAKİ ARTIŞ
Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri konulu eğitim semineri düzenlendi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seminer, Kayseri Kasaplar Odası Başkanı Adnan Aydın, Türkiye Kasaplar ve Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı TESK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alan, Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan ve Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü’nün ve oda üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Seminerde konuşan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı TESK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alan, “Yerelde ve genelde esnaf ve sanatkarlarımızın sorunları nelerdir onları dile getireceğiz. Esnaflar olarak Türkiye’ye baktığımızda, bizler ülkenin temel taşıyız, çimentosuyuz” dedi.
Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü ise, hayvancılığın giderek zorlaştığını belirterek, “Kayseri’de geçen yıl 237 bin büyükbaş ve 427 bin küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Günlük 350 ton süt tüketimi vardır. Besicimiz 5-6 yıldır et ve et ürünleri konusunda sıkıntılar çekiyor” şeklinde konuştu. Ünlü, ''Bu sıkıntıların giderilmesi için kaba yem üretimine ve dişi hayvan yetiştirilmesine önem verilmeli. Dişi ve gebe hayvan kesimi denetlenmeli'' dedi.
Türkiye Kasaplar ve Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ da et ve et ürünleri ile ilgili sorunlara vurgu yaptı. Yalçındağ, “Et ve et ürünlerindeki sıkıntılarda bu noktaya gelmemizin nedeni 2007-2008 yılındaki kuraklık, yem fiyatlarındaki artış, damızlık olmaması olarak gösterilebilir. Et meselesi bugünün veya 3-5 senenin sorunu değil. Bizler ürettiğimiz sütü tüketmede, tükettiğimiz eti üretmede sıkıntı çekiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yalçındağ, hayvancılığı geliştirmek, hayvan sayısını arttırmak zorunda olduklarını ve bunları yaparken süt dengesinin de korunması gerektiğini sözlerine ekledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39