• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR 1500 KİŞİYİ MEZUN ETTİ

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR 1500 KİŞİYİ MEZUN ETTİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN SANATA BÜYÜK KATKI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı yaz dönemi kursları, öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi. Sertifika törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Her yıl yaklaşık beş bin kişinin bir sanat dalında ilerlemesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, yaz kurslarından 1500 kişiyi mezun etti. 
Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın yaz kursları mezuniyet töreni Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Salona gelenleri çizgi film kahramanlarından oluşan orkestra karşıladı. 1300 kişilik salonun tamamen dolduğu ve salonun dışına taşan bir ilginin bulunduğu törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki alkışlarla salona girdi.
Törende ilk konuşmayı yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan konservatuvarın çok önemli görevler ifa ettiğini söyledi. Konservatuvarın hem yaz hem de kış döneminde 16 farklı branşta 5 bin kişiye kurs verdiğini belirten Durukan, 6 farklı branşta yaz kurslarına katılan 1500 öğrencinin sertifika aldığını kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında kültür-sanatın önemini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi olarak tatil mefhumu olmadan çalıştıklarını ve en iyi hizmetleri Kayseri'ye kazandırmaya gayret ettiklerini ifade eden Başkan Özhaseki, "Bir taraftan belediyenin rutin işlerini yapıyoruz. Bir taraftan Kayseri'nin Avrupai bir görünüm kazanması için üst yapıyı tamamen elden geçiriyoruz. Diğer taraftan da Kayseri'yi büyütebilmek, geliştirebilmek, çevrenin cazibe merkezi haline getirmek ve Kayseri'yi en az 10 vilayete hitap eden bir başşehir yapabilmek için çok önemli projelere imza ediyoruz. Yamula Barajı, stadyum, kongre salonları, raylı sistem, Erciyes'te kayak merkezi, Harikalar Diyarı gibi yatırımlar bunlar arasında. Biz belediye olarak Kayseri'de pastayı büyütürsek herkes nasibini alacak" dedi. Konuşmasında Kültür Yolu projesinden de bahseden Başkan Mehmet Özhaseki, "Kültür Yolu projesi, Kayseri'de ne kadar tarihi eser varsa hepsinin restore edildiği, içine fonksiyonlar verilen bir proje. Başlangıç yeri Selçuklu Müzesi. Farklı medeniyetlere ait 30'dan fazla tarihi eser var. Bu proje kapsamında Selçuklu müzesi yapıldı. Ayrıca Kale içine Arkeoloji Müzesi ve Kayseri Lisesine Milli Mücadele Müzesi yapılıyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yaz kurslarından mezun olan yaklaşık 1500 öğrenciden bazılarına Başkan Özhaseki sertifikalarını verdi. Ardından da öğrenciler kurslarda öğrendiklerini davetlilere sundular. Bu sırada kursiyerler ve aileleri Başkan Özhaseki ile fotoğraf çektirmek için büyük bir yoğunluk oluşturdular. Özellikle çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Özhaseki bu ilgiyi karşılıksız bırakmadı ve isteyen herkesle fotoğraf çektirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39