• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Kayseri Büyükşehir Bayrama Hazır

Kayseri Büyükşehir Bayrama Hazır
vatandaşların bayram tatili süresince herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmaması için bir dizi tedbir aldı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bayram tatili süresince herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmaması için bir dizi tedbir aldı.

Bayram tedbirleri çerçevesinde öncelikli olarak vatandaşların şehir içi ulaşımlarını hızlı ve rahat şekilde sağlamak üzere otobüs seferlerinde düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre bayramın ilk günü nöbetçi araçlar 06.45'ten itibaren yolcu taşımaya başlayacak. Diğer tüm servisler ise 08.30'da trafiğe çıkacak. İkinci gün 07.00'de nöbetçi araçlarla başlayacak olan seferler 08.00'de normal saatlerine dönerken, bayramın üçüncü günü 06.30'da, dördüncü günü ise 06.00'da seferlere başlayarak yolcu taşıyacak.

Raylı sistem seferlerinde ise herhangi bir değişiklik olmayacak.

MEZARLIĞA ÜCRETSİZ OTOBÜS KALKACAK

Her yıl olduğu gibi bu yıl da arefe günü mezarlık ziyaretleri için ücretsiz otobüs seferi düzenlenecek. Seferler, 14 Ekim Pazartesi günü Tacettin Veli Bulvarı Katlı Otopark karşısından saat 09.00'da başlayıp aynı gün saat 16.00'ya kadar devam edecek.

Bunlara ek olarak Şehir Mezarlığı'na gelen yaşlı ve özürlü vatandaşlar, mezarlık içerisinde tahsis edilecek ücretsiz araçlarla mezarlarının başına kadar götürülüp getirilecek.

Ayrıca mezarlık hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların mezar ziyaretlerini sorunsuz gerçekleştirmeleri için de bir takım ek tedbirler alındı. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Şehir Mezarlığı, Anbar, Bülbülpınarı ve Gesi-İldem Mezarlıkları temizlenerek ziyarete hazır hale getirildi. Ayrıca Şehir Mezarlığı ve Taşlıburun Mezarlığı'nda kiosk bilgi sistemi güncellendi.

ZABITADA TÜM İZİNLER KALDIRILDI

Öte yandan bayram süresince yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirmek amacıyla denetimler sıklaştırılacak. Bu amaçla zabıtada tüm izinler kaldırıldı. Zabıta ekipleri bayram süresince 24 saat görev başında olacak. Vatandaşlar yaşadıkları herhangi bir olumsuzlukla ilgili olarak şikayetlerini zabıtanın 232 29 60 no.lu telefonuna bildirebilecekler.

SU VE ELEKTRİK

Vatandaşlar bayram tatili süresince su ve kanalizasyon şikayetlerini KASKİ'nin 185, elektrik arızaları konusundaki şikayetlerini ise Elektrik Şirketi'nin 186 no.lu telefonlarına bildirebilecekler.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39