• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İlçelerin Hizmetlerini Üstleniyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İlçelerin Hizmetlerini Üstleniyor
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bir süre önce başlattığı ilçe gezilerine Sarıoğlan ile devam etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bir süre önce başlattığı ilçe gezilerine Sarıoğlan ile devam etti. Bütün ilçelerin metropol ilçe konumuna geleceğini aktaran Özhaseki, birçok hizmetin de büyükşehir belediyesi tarafından sunulacağını belirtti. AK Parti Sarıoğlan ilçe teşkilatının açılışını yapan Başkan Özhaseki, ardından da 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle birlikte yürürlüğe girecek olan Büyükşehir Belediyesi Kanununu anlattı.

Başkan Özhaseki, yeni kanunun gerek Sarıoğlan için gerekse de tüm diğer ilçeler için büyük katkılar sağlayacağını ve aradaki farkı kapatmaya imkan tanıyacağını söyledi. Sarıoğlan'da davul- zurna eşliğinde karşılanan Başkan Özhaseki'ye AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz'in yanısıra Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri eşlik etti. Vatandaşlardan büyük ilgi gören ve ve onlarla ayaküstü sohbetler gerçekleştiren Başkan Özhaseki, daha sonra AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve AK Parti Sarıoğlan İlçe Başkanı Özdemir Doğan ile birlikte ilçe binasının açılış kurdelesini kesti. Açılış sonrası konuşan AK Parti Sarıoğlan İlçe Başkanı Özdemir Doğan, açılış törenlerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.

"KAYSERİ'NİN TÜM İLÇELERİ METROPOL İLÇE OLACAK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise yapmış olduğu konuşmada, yürürlüğe girecek olan Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun getirilerine değindi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bütün imkanları ile ilçelere katkı sağlayacağına vurgu yapan Başkan Özhaseki, "2014 yerel seçimleriyle birlikte yürürlüğe girecek olan bu yasa ile Kayseri'nin tüm ilçeleri, Melikgazi ve Kocasinan gibi merkez ilçe olacak. Bu kanunla birlikte ilçelerimizin su, kanal ve arıtma tesisi gibi bütün altyapı hizmetleri, itfaiye ve ulaşım hizmetleri Büyükşehir Belediyesi'ne geçiyor. Ayrıca tüm ilçeler Büyükşehir ile birlikte hareket edecek; yani ana planlar Büyükşehir'de yapılacak. Bu yasanın hepimize faydası olacak. Ortak aklın çalışmaları uygulamaya konulacak ve gönül rahatlılığıyla Büyükşehir hizmetleri Sarıoğlan'a ve tüm diğer ilçelere gidecek. İl Özel İdaresi de bu yasa ile birlikte kalkacak ve görevlerini Büyükşehir Belediyeleri alacak. Yani, bundan sonra asıl işi park yapmak, yol getirmek olan belediyeler bu tür hizmetleri ilçelere götürecek." dedi.

"DÜNYA KUPASI MAÇLARI 'CUMHURBAŞKANI KAYSERİLİ' DİYE VERİLMİYOR"

Konuşmasında Kayseri'nin her geçen gün gelişerek büyüdüğünün altını çizen Başkan Özhaseki, "Şehrimizi ileriye götürecek projelerin peşinde koşuyoruz. İkinci devlet üniversitesi, Erciyes Projesi gibi projeler birbirini izliyor. Bizim asli görevimiz olmadığı halde, 'bu şehre olan borcumuzu ödeyelim' diye bunları yapıyoruz. Kayseri U-20 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak ve buraya çok önemli takımlar gelecek. Bu maçlar Cumhurbaşkanı Kayserili diye şehrimize verilmiyor. Kayseri'de Kadir Has Stadyumu var diye veriliyor.

Geçtiğimiz günlerde şehrimize gelen Yunanistan Büyükelçisi 'Kayseri'nin sırrını anlamak için şehrimize geldiğini' söyledi. Bu sözleri yabancı konuklarımızdan duymak bizleri sevindiriyor. Şimdi Avrupa'nın ve ABD'nin önde gelen şehirleri Kayseri ile 'Kardeş Şehir' olmak istiyor." ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39