• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR'İN FOTOĞRAF YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR'İN FOTOĞRAF YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU
FOTOĞRAF YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

h4-009.jpgh3-018.jpgh2-038.jpg

Büyükşehir Belediyesinin, Kayseri'de yaşanan Ramazan ayını ve bayramı öne çıkartmak ve kültürel değerleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği, 'Kayseri'de Ramazan Bir Başka Güzel' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada birinciliği Aydın Nazilli'den Cihan Karaca elde etti. 
Ulusal çapta 317 eserin katıldığı yarışmada birinciliği Cihan Karaca, ikinciliği Mehmed Bedir, üçüncülüğü ise Ahmet Gül elde etti. Cem Hasılcı'nın Jüri Özel Ödülü'nü elde ettiği değerlendirmede 31 fotoğraf da sergilenmeye layık görüldü. Hüseyin Beyhan, Oktay Durukan, Nuri Çorbacıoğlu, Hüseyin Altan, Ahmet Peşkersoy, Kemal Gönen ve Zehra Özhamurkar'dan oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda birinci Cihan Karaca 2 bin 500, ikinci Mehmet Bedir 2 bin ve üçüncü Ahmet Gül bin 500 liralık ödülün sahibi olurken Jüri Özel Ödülüne layık görülen Cem Hasılcı da 500 lira ile ödüllendirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede fotoğrafın geçmişi geleceğe taşımakta en etkili yöntemlerden birisi olduğuna dikkat çekerek, "İstedik ki şehrimizin Ramazan ayına ve bayramına has değerlerini, birikimlerini ve yaşanmışlıklarını öne çıkartalım ve de bir arşiv oluşturarak geleceğe aktaralım. Bu amaçla düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasına gerek Kayseri'den gerekse de diğer şehirlerden oldukça yüksek katılım gerçekleşti. 317 eserin yarıştığı değerlendirme sonucunda da dereceye girenler belli oldu. Bu yarışmayla hem fotoğraf sanatçılarına yeteneklerini gösterme imkanı sağladığımız gibi hem de kültür dünyamız açısından önemli bir fotoğraf arşivi oluşturduğumuz kanaatindeyim. Bu vesile ile dereceye girenleri tebrik ediyor, hem yarışmaya katılan fotoğrafçılara hem de seçici kurula teşekkür ediyorum" dedi.
Dereceye girenlere ödülleri önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle verilecek ve fotoğraflar açılacak sergiyle fotoğrafseverlerin beğenisine sunulacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39