• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Kayseri CHP İl Başkanı Sadık Atila:

Kayseri CHP İl Başkanı Sadık Atila:
CHP İl Başkanı Sadık Atila, yazılı bir açıklama yaparak; Elektrik Sayaçlarından vurgun yapan şirketlerin, Kayıp Enerji Bedeli adı altında ücret almaya devam etmekte olduklarını da iddia etti.

CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atila “Elektrik şirketi sayaçlarla ilgili bir açıklama yapmıştır. Ne kadar inandırıcıdır, bunu sağduyulu vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum. Vatandaşın anlayamayacağı hukuksal terimlerle açıklama yapan şirkete çağrıda bulunuyorum.2013 te sayaçları değiştirmeyin 2014’te değiştirin bundan ne çıkar. Bakan Yıldız ,2014’te sayaç parası alınmayacağını söyledi. Şirket olarak sizde 2014 te değiştirin vatandaş mağdur olmasın. Yok şirketiniz mağdur olacaksa ki 2014’e 9 ay var. Değişin değiştirebileceğiniz kadar”dedi.

CHP İl Başkanı Sadık Atila Şirketlerin, Elektrik sayaçlarından sonra kaçak enerji kaybı adı altında vatandaşlardan haksız gelir elde ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü.

“Elektriği kaçak olarak kullananların yol açtığı zarar ile elektrik hizmetinin sunulması esnasında oluşan kaybın telâfisini sağlamak amacıyla yüzde onbeş tutarındaki bir bedel, Kayıp Enerji Bedeli olarak faturalara eklenmekte ve tüketicilerden tahsil edilmektedir. Bu da her ay Elektrik faturasından tüketicilerden alınan haksız bir kazançtır.
Bilindiği üzere Kayıp kaçak bedeli bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir. Ayrıca her bölgeninde ayrı bir dağıtım şirketi var. Örneğin A bölgesinde %1 kayıp kaçak bedeli varsa, %15 dolayında kayıp kaçak bedeli tahsil ediliyor. Bir başka bölgede kayıp kaçak oranı çok yüksek iken yine %15 dolayında kayıp kaçak bedeli tahsil ediliyor. İkinci olarak Türkiye’de kayıp kaçak bedeli tamamen tespit edilmiş değil. %15 gibi uygulama var. Gerçekte bilimsel olarak oranlar tespit edilmiş değil. Dolayısıyla da bu yönde haksızlık içeriyor.

Diğer yandan Fatura tutarı arttıkça bu bedel de artıyor. Bir tüketici 15 TL öderken diğer Tüketici 40-50 TL ödüyor. Bizim için önemli boyutu kaçak kayıp bedeli varsa ki, bunu kaçak kullananlardan tahsil etmek yerine iyi niyetle faturasını ödeyen, hukuka uygun ödeme yapanlardan tahsil edilmesi hukuka aykırıdır. Haksız bir kazançtır. Bu bedelin tüketiciye iadesi gerekir.” Dedi.CHP il başkanı Sadık Atila, haksızlığa uğrayan vatandaşların tüketici mahkemelerine başvurmalarını istedi. Başkan Atila “Birçok ilde olduğu gibi ilimizde de mahkemeye başvuranlar olmuş, Develi Asliye Hukuk Mahkemesine başvuran bir tüketicimiz uğradığı bu mağduriyeti Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş’den iade olarak geri alma hakkı kazanmıştır.” Diyerek gerekli mahkeme tutanaklarını gösterdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39