• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

KAYSERİ CHP İL TEŞKİLATINDAN SOMA’DA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN OTURMA EYLEMİ

KAYSERİ CHP İL TEŞKİLATINDAN SOMA’DA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN OTURMA EYLEMİ
CHP İL TEŞKİLATINDAN SOMA’DA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN OTURMA EYLEMİ

c5-001.jpgc3-007.jpgc2-022.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Teşkilatı Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler anısına mumlar yakarak oturma eylemi yaptı. 
Atatürk anıtı önünde toplanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Teşkilatı, Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerini anmak için mumlar yakarak oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminde konuşan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, “19 Mayıs büyük Atatürk'ümüzün gençlerimize hediye ettiği bir gün. Acılarımızın depreştiği, acılar yaşandığı bir 90 yıllık Cumhuriyetimiz'de Deniz’ler öldürüldü, Gezi eylemlerinde öldürülen 8 genç kardeşimiz ve Soma’da 301 can hayatını kaybetti. Can verenlere bakar mısınız? Hepsi genç, hepsi pırıl pırıl, hepsi birer mum ışığı kadar sevimli, mum ışığı kadar aydınlatıcı. Sevgili gençlerle birlikte güzel Türkiye’de yolumuz aydınlık, yolumuz birlik ve kardeşlik yolu olacak. Hep birlikte dünya var oldukça bu güzel vatanı kardeşlik duyguları içerisinde yönetip hep birlikte el ele keyifli günler yaşayacağız” diye konuştu.
CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Uğur Aksoy ise, “Bugün biz gençlerin bayramı. Ulusal egemenliğe ilk adım atıldığı bir gün. Ancak bugün içimizde ne bir bayram coşkusu var ne de bir bayram heyecanı. Biz Menemen’de 24 yaşındaki Kubilay’ı, 12 Eylül ve öncesinde onlarca genç fidanı, Gezi’de 8 genç kardeşimizi kaybettik. Soma’da yüzlerce madencimizi kaybettik. Soma'da hayatını kaybeden resmi rakamlara göre 301 madencimizin kimisi bekar, kimisinin sevdiği var, kimisi düğün hazırlığında, kimisinin evli evlatları var. Yetim kalmasın bu ülkede çocuklar, babasız büyümesin diye bu savaşımız. Kömür karası yaşadığımız bu acılı günleri geride bırakabilmek için, ihmaller son bulsun, ölümler bitsin gençler geleceğe umutla bakabilsin diye. Burada yüzlerce mum yanıyor. Bu mumlar yolumuzu aydınlatıyor. 301 madencimizin yüreği gibi 3 fidan gibi Gezi şehitlerimiz gibi apaydınlık parlıyor bu mumlar. Her biri ayrı renkte. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik örgütleri olarak Atatürk’ün başlattığı aydınlık savaşın temsilcileri olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39