• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

KAYSERİ CHP KADIN KOLLARI:

KAYSERİ CHP KADIN KOLLARI:
CHP kadın kolları başkanı Kıvılcım Akdağ yazılı bir açıklama yaparak, BÜLENT ARINÇ VE AKP ZİHNİYETİNİ PROTESTO EDİYORUZ “dedi.
CHP Kayseri kadın kolları başkanı Kıvılcım Akdağ yazılı açıklamasında şunlara yer verdi.

“KADINLIĞIMIZLA DEĞİL, KİŞİLİĞİMİZLE MECLİSTEYİZ”
AKDAĞ” SORUYORUZ, MECLİSİN CİNSİYETİ VAR MI?

Akdağ Açıklamasın da “Kadını sadece evde oturan, kocasına yemek yapan, itaat eden ve çocuk doğuran bir nesne gibi gören zihniyet, Meclis çatısı altında kabul edilemez bir eyleme imza attı.
Her gün kadınların öldürüldüğü, tacizin, tecavüzün, ensestin arttığı, çocuk gelinlerin çoğaldığı AKP iktidarında, kadın milletvekilimizin hak arama ve fikrini belirtme mücadelesi Meclis çatısı altında başka bir şiddet biçimine dönüşüyor. Arınç, Genel kurulda konuşan milletvekilimiz için “evli ve çocuklu bir kadın böyle konuşamaz, utandım” diyor. Buna hakkınız yok. Kadınlar ve kadın bedeni üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getiren zihniyet bir utanç ve yüz kızarması yaşayacaksa, cinayetlerden,tecavüzlerden, kadının insan haklarını yok sayan uygulamalardan ve ortaya çıkan taplodan dolayı bunu yaşamalı. Evet unutmamalısınız, evet yüzünüzde kızarmalı! Utancınız; kadını yok saydığınız için, cinsiyetçi olduğunuz için, kadını toplumsal yaşamın dışına iten zihniyetinizden dolayı olmalı. Utandığınız ifade ederken söylediğiniz sözlerin bırakacağı etkinin bir utanç yarattığının farkında bile değilsiniz. Kullandığınız dil ve cinsiyetçi söyleminiz ile bu utancı arttırıyorsunuz.
Kadınlar evde, sokakta, işte şiddetin her türlüsü ile karşı karşıya gelirken, bu alanlara meclisi de ekliyorsunuz. ( Yüce Meclis) çatısı altında çözüm bulunması gereken sorunlara yanıt arayacağınıza konuyu gene kadın bedenine getiriyorsunuz.
Konuşulan konu bütçe ile ilgili il ilgiliydi değimli?
Söyleyecek sözünüz yoksa her zaman yaptığınız gibi Kadın, Benden, Organ, Cinsiyet gibi vurgular ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğine güç veriyorsunuz.
Soruyoruz, Yüce Meclisin Cinsiyeti var mıdır?
Size ne milletvekilimizin evli ve çocuklu bir kadın olmasından?
Tavrınızı ve bu tavıra neden olan zihniyetinizi ülke kadınları adına şiddetle red ediyor ve kızıyoruz!
CHP kayseri Kadın Kolları olarak milletvekilimiz Aylin Nazlıaka ile onur duyuyoruz. Geleceğe dair umudumuz, birbirimize duyduğumuz güven ve başaracağımıza dair inanç ile milletvekilimizin yanındayız.” Dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39