• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

KAYSERİ CHP'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A MEKTUP

KAYSERİ CHP'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A MEKTUP
Geçtiğimiz yıl 29 Mayıs’ta Gezi Parkında başlayan ve tüm ülkeye başlayan Gezi Direnişi’nin üzerinden tam bir yıl geçti. Bu bir yılda, kaybettiğimiz gençlerimizin acısını hala yüreğimizden soğumadı.

Baskıcı, saldırgan bir tutumun hiçbir sonuç getirmediği Gezi Direnişi sürecinde çok iyi görülmüştür. Ancak bu tutum gençlerimizin ölümüne sebep oluyorsa iktidar sahipleri kendini sorgulamalıdır. Bizde CHP Gençlik Kolları olarak bu amaçla 81 ilden olduğu gibi Kayseri’den de Başbakan’a bir mektup gönderiyoruz. Mektup aşağıdadır.

 

Sayın Başbakan,

CHP Kayseri Gençlik Kolları

 

Bugün başlangıcının üzerinden tam bir yıl geçen Gezi Parkı Direnişi’ni sizlere hatırlatmak istedik. Tabi ki unutmadığınızı biliyoruz. Olsun! Bir hatırlayın ve düşünün lütfen. Sessizce çadırlarında otururken sabaha karşı çadırları yanan gençleri düşünün. Ortada hiçbir şiddet fiili yokken başlayan polis şiddetini düşünün. Kendisine börek uzatan gençlere gaz sıkan polisleri düşünün.  Yolda giderken durakta gördüğü üç beş kişiye sırf eğlence olsun diye su sıkan TOMA’yı düşünün. Şehrin göbeğinde nefes alınabilecek son bir alanı korumaya çalışan gençlere dediğiniz sözleri hatırlayın Sayın Başbakan. Çapulcu dediğinizi, marjinal dediğinizi, hatta terörist bile dediğinizi hatırlayın. Camiye ayakkabıyla girdiler dediğinizi, yok öyle bir şey diyen din adamlarını nereye sürdüğünüzü düşünün. “Benim başörtülü bacıma saldırdılar.” lafınızı hatırlayın Sayın Başbakan. Görüntüleri yayınlayacağınızı söylemenizden beri kaç cuma geçti? Sıkılan plastik mermileri, gaz bombalarını düşünün Sayın Başbakan, sayısını biliyor musunuz? Önünde öylece duran bir kadına gaz sıkan polisi, su sıkan TOMA’yı düşünün Sayın Başbakan. Doktorluk vazifesinin öncelikli görevi olarak yaralanan insanlara ilk yardım müdahalesi yapan doktorları gözaltına alan polisleri düşünün Sayın Başbakan. Abdullah Cömert’i düşünün Sayın Başbakan, polis kurşunuyla ölen Ethem Sarısülük’ü düşünün. Fırıncının çelme taktığı, polisin sopalarla dövdüğü Ali İsmail Korkmaz’ı düşünün. Mehmet Ayvalıtaş’ı, Medeni Yıldırım’ı, Hasan Ferit Gedik’i, Ahmet Atakan’ı düşünün Sayın Başbakan. O gencecik insanları. Evlat acısına dayanamayıp ölen anaları. 15 yaşındaki Berkin Elvan’ı düşünün Sayın Başbakan. Hatırlayın Sayın Başbakan, hatırlayın. Ben verdim dediğiniz emri hatırlayın, nasıl verdiğinizi hatırlayın!

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39