• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Kayseri Damızlık Birliği ve Bahçelik Sulama Birliği Heyeti Tarım Bakanlığı'nı Ziyaret Etti

Kayseri Damızlık Birliği ve Bahçelik Sulama Birliği Heyeti Tarım Bakanlığı'nı Ziyaret Etti
Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu ve İsmail Emrah Karayel ile beraberindeki Kayseri Damızlık Birliği ve Bahçelik Sulama Birliği heyeti ile Tarım Bakanlığına ziyarette bulundu.

Kayseri Milletvekillerinden Sami Dedeoğlu ve İsmail Emrah Karayel ile birlikte Kayseri Damızlık Birlik Başkanı Ünay Çakı ve Bahçelik Sulama Birlik Başkanı İbrahim Ülker Tarım Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret giderek Kayseri’de tarım ve hayvancılık alanındaki son yıllarda yapılan gelişmeler ve beklentileri içeren bir sunum yaptılar.
65.Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin en önemli projelerinden olan "Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli" nin Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanması sonrasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kendisini ziyarete gelen Kayserili ziyaretçilerine Kayseri’nin de havza bazlı hayvancılık destekleme bölgesinin içine alınacağı müjdesini verdi.
Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu ve İsmail Emrah Karayel'in öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarette, havza bazlı destekleme uygulamaları kapsamında, Türkiye'de arz açığı bulunan damızlık sığır yetiştiriciliği gibi sektörlerdeki desteklemelerden Kayseri Bölgesinin yeterince istifade edemediği ve bazı desteklemelerde kapsam alanı dışında tutulmasının köyden göçü önlemede yeterli olmayacağı belirtilerek Kayseri ili genelinde gelişmekte olan tarım ve hayvancılık sektörünün beklentilerini içeren çalışmay Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e takdim edildi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik; Kayseri’nin de 26 il içerisine dâhil edilerek Havza bazlı hayvancılık destekleme bölgesinin içine alınacağı müjdesini verdi.
Aynı zamanda Havza bazı alınacak hayvanların bedelinin %30 nu Devlet tarafından karşılanacağını Ayrıca yeni doğan buzağılara da 4 ay bakmak şartıyla 750 tl de destek verileceğini ve 500 Büyükbaş düve yetiştiricileri ve 250 baş manda yetiştiricilerine de gereken desteğin sağlanacağını belirtti.
Kayseri’de Damızlık Sığır yetiştiricileri birliğinin yaptığı faaliyetler ve süt toplama konularının da görüşülmesi sonrasında süt sektörünün ulusal bazda içerisinde bulunduğu çıkmazdan bir an önce kurtulabilmesi için çalışmalar başlattıklarını belirten Bakan Çelik Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu ve İsmail Emrah Karayel’e de Kayseri’deki sektörün sorunlarına gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39