• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Kayseri Dünyam Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Büyükoğlan

Kayseri Dünyam Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Büyükoğlan
Marangozlar, fırıncılar, boyacılar ve kuaförler astım riski altında

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Büyükoğlan, marangozlar, fırıncılar, boyacılar ve kuaförlerin, yaptıkları işten dolayı daha fazla astım riski altında olduklarını söyledi.
Astımın, alerjisi olan kişilerde daha sık görüldüğünü belirten Kayseri Dünyam Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Büyükoğlan, bazı meslek gruplarının da astım riskini artırdığını ifade etti. Ayrıca her alerjisi olan kişinin astıma yakalanmayacağını da dile getiren Doç. Dr. Büyükoğlan, astımın belirtilerini şöyle sıraladı:
“Tekrar eden hırıltılı solunum, nefes almakta zorluk, sebepsiz yere öksürük şikayetleriyle gelen bir rahatsızlık olmakla birlikte, astım hastaları nefesi tam olarak içerisine doldurmakta zorluk çekerler. Daha ilerlemiş astım vakalarında ise hastalar, günlük hayatta nefes almakta, buna bağlı olarak yürümekte zorluk çeker.”

Ortam koşulları önemli
Nefes alma güçlüğünü tetikleyen etkenlerin başında soğuk, ortamdaki kokular, sigara dumanı ve hava kirliliği gibi alerjenlerin geldiğini söyleyen Büyükoğlan, bu nedenle marangozlar, fırıncılar, boyacılar ve kuaförlerin diğer meslek gruplarına göre daha fazla astım riski altında olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Büyükoğlan, “Bu meslek hastalığının bir kısmı halihazırda alerjisi olan kişilerde söz konusu maddelere temasla ortaya çıkar, bazılarında herhangi bir alerji ya da atopi olmasa bile astım semptomları görülebilir. Bu kişiler eğer astım tedavisi almıyorlarsa astım tedavisiyle işlerine devam edebilirler” diye konuştu.

İlerlemiş durumlarda meslek değiştirilmeli
Bu tür mesleklerde çalışıp da astım hastası olanlara, maske takmak, odayı havalandırmak, sık sık temiz hava almak gibi önerilerde bulunan Doç. Dr. Hakan Büyükoğlan, astımı ilerlemiş olanlara da meslek değiştirmelerini önerdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39