• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

“KAYSERİ EĞİTİM AÇISINDAN DİĞER KENTLERE KIYASLA İYİ DURUMDA”

“KAYSERİ EĞİTİM AÇISINDAN DİĞER KENTLERE KIYASLA İYİ DURUMDA”
Vali Orhan Düzgün, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, Kayseri’nin temel ve ortaöğretim konularında kapsamlı brifing aldı.
Vali Düzgün’ü İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelişinde, İl Müdürü Bilal Yılmaz ile müdür yardımcıları ve şube müdürleri karşıladı.
2012 - 2013 eğitim öğretim yılının öncesinde temel öğretim ile orta öğretim konularındaki hazırlıkları denetleyen Vali Düzgün, il genelindeki milli eğitim müdürlüğü konularının tamamı hakkında kapsamlı brifing aldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz idari açıdan fiziki yapıya kadar eğitim öğretim kademelerinin tamamıyla ilgili bilgileri slayt eşliğinde anlattı.
Brifingin ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Düzgün, Kayseri merkez ve ilçelerin eğitim açısından 2013 - 2014 eğitim öğretim yılına hazır olduğunu belirterek, “ilk ve orta öğretimde 9 bin 865 derslikte 15 bin 510 öğretmenle 290 bin öğrencimiz için eğitim maratonumuz başlayacaktır” dedi.
Kayseri’nin eğitim açısından diğer kentlere kıyasla iyi durumda olduğunu, okul öncesi eğitimde okullaşma oranının Kayseri’de yüzde 74’lere ulaştığını, ilkokul ve ortaokullardaki okullaşma oranının da yine Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak yüzde 99.31’lere ulaştığını ifade eden Vali Düzgün, okul öncesi eğitimde derslik ihtiyacının kalmamasının Kayseri’nin fiziki açıdan gösterdiği gelişimin önemli örneklerinden biri olduğunu kaydetti.
Kayseri ili genelinde şehir nüfusunun fazla olmasının eğitimdeki başarıyı artırdığını dile getiren Vali Düzgün, son 4 yılın ortalamasına bakıldığında mesleki eğitim ile genel eğitim tercihleri arasındaki oran farkının dengelendiğine dikkati çekerek şu bilgileri verdi:
“2009 - 2010 eğitim öğretim yılında mesleki liseleri tercih eden öğrencilerimizin oranı yüzde 41.87 iken bu oran 2012 - 2013 yılında yüzde 49.59’lara ulaşmıştır. Diğer bir ifadeyle mesleki teknik eğitimi tercih eden öğrencilerimiz sayısı her geçen yıl artmaktadır. Din öğretimine devam eden öğrenci sayısının, ortaöğretime devam eden öğrenci sayısına oranı ise yüzde 11’dir. Bilim ve sanat merkezindeki üstün yetenekli öğrencilerimizin sayısı aynı şekilde artmış ve 232’ye ulaşmıştır. Ayrıca yerel projelere ağırlık verilerek, öğrencilerin daha çok kitap okuması sağlanmış, aile - öğretmen ilişkisi daha da geliştirilmiştir. Bu kapsamda eğitim camiamız 14 bin aileyi bizzat evlerinde ziyaret ederken Kayseri genelinde okunan sayfa sayısı 46 milyon 415 bin olarak gerçekleşmiştir.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39