• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kapalı Kalp Ameliyatı

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kapalı Kalp Ameliyatı
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Transkateter Yöntemle Aort Kapak Değiştirilmesi “TAVI” yöntemi olarak bilinen, kateter kullanılarak kalp kapağı yerleştirme işlemi gerçekleştirildi.

Genel anesteziye, göğüs kafesinin açılmasına ihtiyaç duyulmadan kasık bölgesinden kateter aracılığıyla kalbe ulaşılarak gerçekleştirilen bu uygulama, kalp rahatsızlığına ek olarak farklı kronik sağlık problemleri bulunan, açık kalp ameliyatı uygulamasının risk teşkil ettiği yaşlı hastalarda daha çok tercih edilmektedir. 
Ameliyatı gerçekleştiren Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Oğuz BAKTIR “Aort kapak darlığında klasik tedavi yöntemi açık kalp cerrahisidir ancak ek sağlık problemleri ve daha önce geçirilmiş açık kalp ameliyatı klasik açık kalp cerrahisi riskini yükseltmektedir. 2000’li yıllarda bu hastalar için anjiyo yöntemi ile kapak takılarak darlığın giderilmesi yöntemi geliştirildi ve ülkemizde de son yıllarda giderek artan sayılarda uygulanmaktadır. Bu işlem sırasında takılan kalp kapakları halen tüm dünyada ve ülkemizde kapak değişim ameliyatlarında kullanılan ve hayvanlardan elde edilen biyolojik kalp kapaklarıdır. TAVİ yönteminde bu biyolojik kapak, bir stent kılıf içerisine yerleştirilmekte ve stent açıldığında kapak takılan bölgeye sıkıca tutunup yerleştirilmektedir.” dedi.
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan ise “Kardiyoloji kliniğimize yeni kazandırılan en son teknoloji ürünü koronor anjiografi ve periferik anjiografi cihazlarımızın tüm Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi, Algoloji, Beyin Cerrahi, Radyoloji uzman ve hocaları tarafından Kayseri halkına hizmet vermesinden dolayı çok mutlu olduğunu, TAVI yöntemi ile Aort kapağının ameliyatsız değişimini başarı ile gerçekleştiren başta Doç. Dr. Ahmet Oğuz Baktır olmak üzere tüm ekibe, teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.
Daha önce Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bypass ameliyatı geçirmiş ve o dönemde kapak darlığına risk nedeniyle müdahale edilememiş hastaya Kardiyoloji, Kalp cerrahisi ve Anestezi bölümünün ortak kararı sonrasında TAVI yöntemi ile aort kapağına yeni kapak takma işlemi gerçekleştirildi. Anesteziden hemen uyanan ve yoğun bakımda bir günlük takip sonrası servise alınan hasta sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39