• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

“KAYSERİ EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR”

“KAYSERİ EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR”
ATLETİZMİN KALBİ KAYSERİ’DE ATIYOR

 Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı, Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) atletizm branşında boy gösteren genç atletler başarıdan başarıya koşuyor. Atletizm Antrenörü Süleyman Altınoluk, Şubat ayı içerisinde, Kayseri atletlerinin 8 Türkiye rekoru kırdığını söyledi.
2007 yılından bu yana Kayseri’de atletizmi iyileştirmek için çalıştıklarını söyleyen, Atletizm Antrenörü Süleyman Altınoluk, TOHM projesiyle beraber daha somut başarılar elde etmeye başladıklarını ifade etti. Türkiye’de bulunan TOHM’lar arasında en başarılı ekibin Kayseri’de olduğunu söyleyen Altınoluk,” Biz yaklaşık 6 yıl önce Kayseri’de atletizm iyileştirme adına bir proje başlattık. Bu projenin de meyvelerini almaya başlıyoruz. 2 yıl önce de bakanlığımızın başlattığı bir proje var. Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi projesi sayesinde kayseri atletizmini üst noktalara taşıdık.
Şu anda somut bir sonuç söyleyecek olursak TOHM’lar içerisinde milli takıma sporcu çıkarma derecesine ve merkez içerisindeki sporcuların uluslararası başarıları veya koştukları kronometrik derecelere bakıldığı zaman en başarılı merkez olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.
“KAYSERİ EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR”
Sporcular ile birlikte kısa ve orta vadeli hedeflerini belirlediklerini belirten Altınoluk,” Genel bir tahlil yapacak olursak her dönem mutlaka Kayseri’den her yaş kategorisinde milli takımda sporcularımız bulunmaktadır. Bulgaristan’da yapılan Avrupa kros şampiyonasında Avrupa şampiyonu olan takımın milli sporcusu Cihat Ulus’tur. Yine gençlerde Avrupa kros şampiyonasında 4 kişilik puanlamaya giren takımın iki sporcusu olan Ramazan Barbaros ve Süleyman Bekmezcidir. 6 bin metrede 3. olmuşlardır.Bütün okullarda tarama yapmaya başladık. Okullardan çıkacak genç yeteneklerin antrenör arkadaşlarımızla birlikte uzun vadede 2020 2024 olimpiyatlarına ve diğer uluslararası yarışmalara hazırlayacağız. İlimizde orta ve uzun mesafede 800 ile 10 bin arasındaki sporcuların üzerinde duruyoruz. Çünkü koşullarımız buna uygundur. 2014 şubat ayından 2015 şubat ayı aralığında ilimiz sporcuları 8 Türkiye rekoru kırdı. Bu Kayseri atletizminin geldiği noktayı göstermektedir. Kapalı salonlarda Türkiye rekorlarının yüzde 50’si bizim sporcularımıza aittir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39