• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

KAYSERİ ESNAF'TAN PRİM BORCU UYARISI

KAYSERİ ESNAF'TAN PRİM BORCU UYARISI
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan, yaptığı açıklamasında sosyal güvenlik destek primleri borçları konusunda esnaf ve sanatkarları uyardı.
Başkan Alan, “Emekli olan ve ticari faaliyet yürütenlerin ödenmemiş sosyal güvenlik destek primleri borçları için 2013 yılının Mayıs ayı sonuna kadar başvurmaları halinde borçları yeniden yapılandırılacak ve 36 ay taksitle ödeyebileceklerdir” dedi.
Başkan Alan, “19 Ocak 2013 tarih ve 28533 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6385 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yeni düzenlemeler getirilmiştir” diyerek açıklamasına şu şekilde devam etti:
“ Emekli olan ve ticari faaliyet yürütenlerin ödenmemiş sosyal güvenlik destek primleri borçları için Mayıs/2013 sonuna kadar başvurmaları halinde borçları yeniden yapılandırılacak ve 36 ay taksitle ödeyebileceklerdir.
1 Ekim 2008’den önce Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıt ve tescili yapılan sigortalılardan, sigortalılık başlangıç veya bitiş tarihi değişenlerin daha önceden tespit edilmiş gelir basamakları ve bu basamakların yükselme tarihleri değiştirilemeyecek. Bu sigortalılardan, tescil tarihi daha eski bir tarihe alınanların eski tescil tarihi ile yeni tescil tarihi arasındaki sigortalılık sürelerine ilişkin gelir basamağı, ilk defa tescil edildiği tarih itibarıyla seçtiği veya intibak ettirildiği basamak olarak kabul edilecek.
Bu durumdakiler hizmet süresi kazandığı için basamak yükseltmeyeceğinden basamak farkından doğan prim borçlarını ödemeyecek.
Kendi sigortalılığı bulunduğu halde, başkası üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlananlara Ocak 2012 tarihine kadar çıkarılan veya çıkarılacak sağlık harcamalarına ilişkin borçlar affedilecek.
Genel sağlık sigortalısı ya da bakmakla yükümlü olunan kişi kapsamında olanlardan, hak etmediği kapsamda sağlık hizmeti alanların 31 Ocak 2012 tarihine kadar verilen sağlık hizmetleriyle ilgili borçları, ilgililerin açtıkları davadan vazgeçmeleri halinde tahsil edilmeyecek. Kendi adına zorunlu sigortalı olduğu halde anne/baba veya çocuklarının üzerinden sağlık hizmeti alan Bağ-Kur’lular Ocak 2012’den önce SGK tarafından kendilerine çıkarılan borçları ödemeyecek.
Lise ve dengi öğrenim okullarında öğrenim gören öğrencilerin liseyi bitirdikten sonra anne veya babası üzerinden sağlık hizmetinden yararlanan çocuklar 20 yaşını aşmamak kaydıyla 120 gün (4 ay) süreyle sağlık hizmetinden yararlanacaklardır.
Bu durumda olan esnaf ve sanatkarlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmaları önemle rica olunur.”
(AÖ-Y)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39