• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

KAYSERİ GALERİCİLER SİTESİ BAŞKANI EKREM ŞİMŞEK:

KAYSERİ GALERİCİLER SİTESİ BAŞKANI EKREM ŞİMŞEK:
"SURİYELİLER, TÜRKİYE’DEN OTO KİRALAYIP ÜLKELERİNE GÖTÜRÜYOR, BU DURUM SEKTÖRE ZARAR VERİYOR"


Anadolu Oto Galericiler Sitesi ve Türkiye Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Ekrem Şimşek, yaz döneminin bitmesine yakın, oto galericilerinin ve araç kiralama firmalarının son durumunu değerlendirdi.

Suriye’deki karışıklıkların Türkiye’deki otomotiv sektörünü olumsuz etkilediğini dile getiren Şimşek, “Sonbahara giriyoruz ama yaz döneminin bitimiyle otomotiv sektöründe canlanma olur. Fakat ülkemizdeki beklenmeyen ekonomik gelişmeler, döviz ve altın fiyatlarındaki dalgalanmalar, gerekse ülkemiz dışındaki özellikle orta doğudaki siyasi hadiseler piyasayı olumsuz yönde etkiledi. Bu manada piyasada ciddi sıkıntı var. Beklentimiz döviz ve altının belirli bir standarda oturması. Orta doğudaki sıcak gelişmeler inşallah hayırla sonuca ulaşır. Sektörde tekrar eski ivmesini kazanır diye bir beklentimiz var” ifadelerini kullandı.

“ORTA DOĞUDAKİ KARIŞIKLIK BİZİM SEKTÖRÜ ETKİLİYOR”

Suriye ile geçmişten gelen siyasi ve kültürel ilişkilerinin olduğunu belirten Şimşek, “Suriye en büyük kara sınırımız olan ülke, komşuyuz. Bir takım ilişkilerimizde var. Oradaki yaşanan hadiseler gerçekten can sıkıcı. Buna bir an önce müdahale edilip çözüm bulunması son derece elzem. İnşallah Avrupa’nın bu çifte standardı ortadan kalkar. Vicdan ve sağduyu sahibi insanlar Bosna’da ve Irak’ta olduğu gibi rantın olduğu bölgelere askeri müdahale yaptıklarında, burada da benzeri bir müdahale yapıldığı zaman sonlanır. Ümidimiz o yönde. Bu sıkıntılar bizi ve bize benzer sektörleri etkiliyor. Direk olmasa da dolaylı yoldan yatırımcılar nezrinde olsun veya ülkemize giren yabancı sermaye olsun sıkıntılar her sektörde olduğu gibi bizim sektöre de ciddi manada sıkıntı veriyor. Kısa zamanda inşallah oradaki zulüm biter kardeşlerimiz kurtulur. Oradaki rahatlama ülkemizde de rahatlamaya sebebiyet verecek. Rahatlamanın sonucunda sektörde rahatlama olacağı kesin” şeklinde konuştu.

“SURİYELİLER, TÜRKİYE’DEN OTO KİRALAYIP ÜLKELERİNE GÖTÜRÜYOR”

Suriyelilerin Türkiye’ye gelerek kıymetli araçları kiraladıklarını, daha sonra ise ülkelerine götürüp değiştirdiklerini söyleyen Şimşek, “Özellikle oto kiralama firmalarında çok yaşanan bir sorun daha var, Suriye’deki bu denetimsizlik ve başıboşluk bizde şu sıkıntılara sebebiyet veriyor. Türkiye’de Suriyeliler tarafından kiralanan araçlar, sınırdan Suriye’ye geçiriliyor ve orada herhangi bir kontrol olmadı için rahat bir şekilde el değiştiğini duyuyoruz. Bu manada bize birçok müracaat geldi. Mağdur olan birçok esnaf arkadaşımız var. Benim kendi bölgemde Kayseri’de bu tür 6 adet kıymetli aracın sınırdan çıkarıldığını ve bir daha ulaşılmadığını biliyorum. Bununla ilgili olarak en son Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yla görüşmemiz oldu. Bu konuda çözüm önerilerimiz mevcut. Çok kısa sürede bu konuya eğileceğine söz verdi. Bakanımıza bu manada güveniyoruz. Çözüm önerileri basit sadece bu işi uzmanlarının yapması gerektiğini, ahlaki rekabet açısından hem de etik kurallar açısından olması gereken bir şey. 3 yıldır ciddi mücadelemiz var. Çalışmalarımız var ama henüz bir sonuca ulaşamadık. Yeni yasama yılında bunun sonuca varacağı düşüncesindeyiz. Herkes uzman olduğu işi yapmalı. Galerici galeride arabasını satmalıdır” diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39