• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

KAYSERİ HAVA AMBULANSINDA GÖREV YAPAN TANZANYALI DAVUT

KAYSERİ HAVA AMBULANSINDA GÖREV YAPAN TANZANYALI DAVUT
TANZANYA’DAN GELDİ KAYSERİ’DE HAYAT KURTARIYOR

Tanzanya’dan 1993 yılında gelen Davut Erdem, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirerek doktor olduktan sonra İl Sağlık Müdürlüğü Hava Ambulans Merkezi’nde işe başlayarak hayat kurtarıyor. 
Türkiye’ye 1993 yılında gelerek Ankara’da kaldığını ve 1994 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okumaya başladığını anlatan Davut Erdem, 2000 yılında mezun olduğunu ve 14 yıldır Kayseri’de yaşadığını söyledi.
2001 yılında hemşire olan eşi ile evlendiğini 11 ve 7 yaşında iki kızının olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de doktorluk yapmak güzel bir şey. Heyecan verici bir şey. İmkanlar daha fazla, teknoloji daha yüksek, insanlar daha bilinçli” dedi.
Görev yaptığı sırada kendisini gören hastaların farklı tepkilerinin olduğunu söyleyen Davut Erdem, “Hastalarım mutlu, herhangi bir ayrımcılık görmedim. Özellikle hastaları muayene ederken sohbet ediyoruz. Onlar da merak ediyorlar. Nereli olduğumu ve geldiğim memleketi soruyorlar. Türkçe bildiğimi görünce daha mutlu oluyorlar” diye konuştu.
Acile gelen hastalarına en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştığını söyleyen Tanzanyalı Davut Erdem, “Hastalar acil servise geliyor ve ben hastalığıyla ilgili soru soruyorum ancak onlar hastalıklarıyla ilgili bilgi vermekten ziyade bana nereli olduğumu, nereden geldiğimi, Türkçeyi nereden öğrendiğimi falan soruyorlar. Tatlı zorlukları oluyor. Ben onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Onlar da benden öğreniyorlar. Türkiye'yi seviyorum. Eşim burada ve o da burada kalmak istiyor. Hayatımızı burada devam ettiriyoruz. İlerde belki eşim kabul ederse emekli olduktan sonra Tanzanya'da güzel bir yerde yaşayabiliriz” dedi.
Tanzanyalı Davut doktorun mesai arkadaşı Kayseri İl Hava Ambulansı Merkez Sorumlusu Kaptan Pilot Hüseyin Türen, “Davut doktor yıllarca Türkiye'de yaşamış, Türkiye'yi çok iyi biliyor, Kayseri kültürünü de çok iyi almış, Türkçeyi çok iyi konuşan, yıllarca yaşamanın verdiği yaşam şekli ve bir Türk'le evli olması onu bizim gibi bir Türk haline getirmiş. Dolayısıyla onun bir yabancı olduğunu düşünmek yanlış.
Türkiye'de bir Türk doktor gibi hastalara hizmet etmek için çalışıyor. Bizler de onunla çalışmaktan çok mutluyuz. Görevler olsun, normal uçuş dışındaki yaşantımız olsun kendisiyle vakit geçirmek çok güzel bir duygu. Güzel bir görev anlayışı var. Bilgi olarak da bir doktor da olması gereken kriterler de var. Dolayısıyla bizim doktor Davut'la ekip olarak güzel bir iş birliğimiz var ve memnunuz onunla birlikte çalışmaktan. Kendisinin yaptığı işten zevk alarak çalışması bizi ayrıca mutlu ediyor” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39