• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Kayseri Havalimanı Apron Kısmı Genişletiliyor

Kayseri Havalimanı Apron Kısmı Genişletiliyor
Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, hava limanında apron (uçak parkı) alanında sıkıntı yaşadıklarını belirterek, mevcut alanın 250 bin metrekare genişletilmesi ile ilgili çalışma yaptıklarını açıkladı.
Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, hava limanında apron (uçak parkı) alanında sıkıntı yaşadıklarını belirterek, mevcut alanın 250 bin metrekare genişletilmesi ile ilgili çalışma yaptıklarını açıkladı. Hava alanındaki terminal binalarının bulunduğu alandaki askeriyeye ait arazinin sivil amaçlı değerlendirileceğini ifade etti.

Kayseri'nin bir marka şehir olduğunu dile getiren Vali Yılmaz, hava alanında apron sorununun şehir imajını etkilediğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Mevcut hava alanımızın içerisinde askeri hava alanı dışında belli miktarda bir alanın sivil alana bırakılması için çalışıyoruz. Tesislerin doğusunda 250 bin metrekarelik alanı sivil alan olarak sağladığımız durumda uluslararası havacılıkta hava limanında ciddi bir rahatlama olacağını düşünüyoruz. Bu konuda görüşmeler yapıyoruz. Mevcut kapasitemiz yetersiz geliyor. Gerek uçak parkı adına gerekse yolcu giriş ve çıkışlarında sorun yaşıyoruz. Sivil hava limanı tarafından kalan kısmın genişletilmesi en kısa vadede çözümdür. Sanki bakkala gidiyormuşsunuz gibi otobüs terminaline gidiyormuşsunuz gibi hava limanına gidiyoruz. Çok yakın bir mesafede hava alanımız var. O kadar yakın ve önemli bir fırsat. Bunu değerlendirip mevcut alanın genişletilmesi ve iyi hizmet sunulmasını arzu ediyoruz."

Yılmaz, ikinci hava limanının gündemde olmadığını ifade ederek, "Mevcut hava limanı uçak park alanları yani apronlar yetersiz. Gelen uçağın gitmesi gerekiyor. Konaklama sıkıntısı oluyor. Mevcut kullanılan alan kadar büyütülürse bu sorun ortadan kalkabilir. Askeri alanla ilgili bir şey yok. Sivil hava limanı tarafındaki atıl alanın kullanılmasını düşünüyoruz. Uçaklar gece burada kalamıyor. Şahıslara ait uçaklar var. Onlar mecburen Ankara'ya bırakıp geliyor. Dışardan gelen misafirler var. Dünya markası bir şehirsiniz. Dışarıdan gelen insanlar buradan etkilenir. Bu şehrimiz adına bir görüntü ve ilk izlenim olacaktır. Şehrin pazarlanması adına da hava limanın genişletilmesi önemlidir." diye konuştu.
cihan
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39