• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

“KAYSERİ HÜKÜMET KURMAYANLARI CEZALANDIRACAK”

“KAYSERİ HÜKÜMET KURMAYANLARI CEZALANDIRACAK”
CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI İBRAHİM BAHÇECİOĞLU:

Seçim ziyaretlerini değerlendiren Bahçecioğlu, “Kayseri’de ticari hayatın durduğuna tanık olduk. Esnafımız, işadamımız kızgın. Seçmen 1 Kasım’da hükümet kurmayanları cezalandıracak” dedi.

 

CHP Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı İbrahim Bahçecioğlu, Kayseri’de ticari hayatın durma noktasına geldiğini, bunun sorumlusu olanların da 1 Kasım’da halk tarafından cezalandırılacağını söyledi. Herkesin borç sarmalında olduğunu, esnaf-sanatkârın ciddi darboğazda olduğuna dikkat çeken Bahçecioğlu, “Seçim ziyaretlerinde daha net gördüm. Esnafımız, çiftçimiz, gençlerimiz dâhil tüm Kayserili hemşerilerim 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurmayanlara, milleti oyalayanlara çok kızgın ve kırgın. 1 Kasım’da bu partileri cezalandıracaklar” dedi.

Seçim ziyaretleri sırasında dün önce Serçeönü esnafını ardından Milletvekili Adayı Aslı Eskici ile Develi esnafını ve halkını ziyaret eden İbrahim Bahçecioğlu, bugün de Nakliyeciler Sitesi ve Kömürcüler Sitesi’ni dolaştı.

Hemen hemen her gün Kayseri’deki işyerlerini tek tek ziyaret eden Bahçecioğlu, siftah yapmadan dükkan kapatan, kirasını ödemeyen, çeki protesto olan, borç yüküyle boğuşan çok sayıda esnaf ve tüccarın yaşadığı zorluklara tanık olduklarını vurguladı.

Seçim ziyaretlerini değerlendiren İbrahim Bahçecioğlu, “Kayseri ekonomisinde gördüğüm tablo çok düşündürücü” diyerek konuya ilişkin şu görüşleri paylaştı:

İŞLER BEKLEMEDE, ESNAF-TÜCCAR DERTLİ

“Ben bütün seçim dönemini sokakta vatandaşla, çarşı-pazarda esnafla, sanatkârla geçirdim. Hepsinin birebir dertlerini, meselelerini dinledim. Gördüğüm tablo çok düşündürücü. Özellikle küçük esnaf yarınını göremiyor. Esnaf dertli, tahsilât azalmış, alacaklarının ödeme vadeleri de çok uzamış. Siparişler durma noktasında. Müşteri talebinde ciddi düşüş var. Terör, şiddet, moral bozukluğu da vatandaş talebini dolaylı yollardan olumsuz etkiliyor. İşyeri sahipleri, kar marjlarının ve gelirlerinin yarı yarıya eridiğinden dert yanıyor. Tüketicinin talebi sadece yeni ürün satın almalarında azalmış değil, zorunlu tamir-bakım işleri bile belirsizlikten dolayı ertelenmiş, beklemeye alınmış.

İFLASLAR ARTABİLİR

Çarşı-pazarda gezerken konuştuğumuz hemşerilerimiz de satın alma güçlerinin eridiğinden yakınıyorlar. Vatandaş zorunlu ihtiyaçları dışında tüketimini kesmiş. Neden? Çünkü geleceği göremiyor, elinde avucunda kıt kanaat biriktirdiğini de “ihtiyat akçesidir, yarının ne olacağı belli değil” diye harcamaya korkuyor. Bir şeyi satın alma planı varsa bile, “yarın öbür gün ne olacağı belli değil” diye erteliyor. Yani, vatandaş tüketim talebini askıya almış durumda. Piyasada iş yapan vatandaşlarımızla görüşmelerimden çıkan daha vahim tablo ise şu; seçim sonrasında da belirsizlik ve ekonomik istikrarsızlık ortamı uzun sürerse, özellikle işçi çıkarmalar daha yoğun olarak gündeme gelebilir. Özellikle küçük işletmeler, vergi-sigorta ödemelerini yapamıyor, gecikmeler oluyor, bu da iflaslar artabilir endişesini körüklüyor.

9 AYDA KARŞILIKSIZ ÇEK SAYISI 9 BİN 382

Kayseri’de üretim, ihracat, iş-aş imkânları ekonominin her kesiminde azaldı. Fabrikalarda, üretim tesislerinde kapasite kullanım oranları düşmüş. Siparişler azalıyor, sevkiyatlar düşüyor. Karşılıksız çekler, protestolu senetler arttı. Kayseri, karşılıksız çeklerde üst sıraları zorluyor. 2014 yılında 50’nci sırada olan Kayseri, 14’üncü sıraya ilerledi. 9 ayda karşılıksız çek sayısı 9 bin 382 olurken, karşılıksız çeklerin tutarı ise 250 milyon lirayı geçti.

Kayseri’de Ağustos’ta 14 milyon liralık senet protesto edildi. Bu yıl protestolu senet tutarı her ay, geçtiğimiz yılın seviyelerinin üzerinde geliyor. İhracat Eylül’de yüzde 30 azaldı. Kayseri’de işsizlik pek çok ilden daha yüksek, yüzde 10’a yaklaşıyor. Şehrimiz üniversite şehri, genç nüfus giderek çoğalıyor. Ama genç nüfusun istihdam kaygıları da artıyor.

UMUT VEREN TEK PARTİ CHP

Tüm bu belirsizlik ve karamsarlık içinde CHP umut olarak görülüyor. Halkımızın bize teveccühü ve inancı var. Çünkü seçim bildirgemizde yer aldığı gibi her kesime hizmet edecek gerçekçi çözümlerimiz var. Seçim ziyaretlerinde daha net gördüm. Esnafımız, çiftçimiz, gençlerimiz tüm Kayserili hemşerilerim 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurmayan, milleti oyalayan partilere çok kızgın ve kırgın. CHP’nin ve özellikle Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu dönemdeki özverili ve uzlaşmacı tavrı takdir ediliyor. Kayseri halkı 1 Kasım’da ülkemizin bu hale gelmesine neden olan partileri cezalandıracağını açık ve net bizimle paylaşıyor.

Sahadaki çalışmalarımız, vatandaşımızın ilgisi, oyunu artıran tek partinin CHP olduğunu bize net gösteriyor. CHP, bu ülkenin güzel insanlarının umudu oldu. “BİZ VARIZ YAPARIZ” diyoruz ve kararlılıkla yürüyoruz. 1 Kasım’da milletimizin vereceği yetki ile verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğiz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39