• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDE ÖĞRETMENLERİ SEMİNERDE BULUŞTURDU
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni eğitim-öğretim yılında, Kayseri’deki öğretmenler için ‘İletişim ve Motivasyon’ konulu seminer düzenlendi.
Kayseri kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminere eğitimci-yazar Alişan Kapaklıkaya konuşmacı olarak katılırken, Kayseri İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bahamettin Karaköse’nin yanı sıra yaklaşık bin 500 öğretmen katıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Kayseri İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bahamettin Karaköse, yeni eğitim-öğretim yılı için çeşitli etkinlikler planladıklarını ve daha iyi bir eğitim için çalıştıklarını dile getirdi. Karaköse, “2013-2014 eğitim-öğretim yılı pazartesi günü başlayacak. Bu süreçte Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, seminer döneminde öğretmenlerimize çeşitli etkinlikler planladık. Yaklaşık 15 gündür bu etkinliklerimiz devam ediyor. Çarşamba ve Perşembe olmak üzere 2 gün sürecek olan ve dört oturum halinde yapılacak olan seminer dolayısıyla sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenleri, Anadolu ve Fen Liselerindeki öğretmenler, Sosyal Bilimler Lisesi öğretmenleri, din kültürü ve meslek lisesi öğretmenlerine yönelik yaklaşık 5 bin 500 civarında katılım bekliyoruz buraya. ‘Etkili İletişim Teknikleri ve Motivasyon’ konulu bir seminer çalışması hazırladık. Bu çalışmada eğitimci-yazar Alişan Kapaklıkaya 2 gün boyunca bizimle beraber olacak. Amacımız 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılına girerken, tekrardan iletişim ve motivasyon konusunda öğretmenlerimizle bir beyin fırtınası oluşturabilmek ve onlara tekrardan bir farkındalık oluşturabilmek düşüncesiyle, bu çalışmalar planlanmış bulunuyor.” şeklinde konuştu.
Seminere konuşmacı olarak katılan eğitimci-yazar Alişan Kapaklıkaya ise, “Amacımız, öğretmenleri motive etmek. Öğrencilerle ilişkileri kolaylaştırmak. Ben bu mesleği iyi ki seçmişim dedirtmek. Kendilerine emanet edilen çocukları daha iyi yerlere getirmek için onlara destek olmak. Her öğrenci öğrenebilir, her öğretmen de öğretebilir. Başarısızlık denen bir şey yoktur. Başarısızlık, öğretmenin dersi anlatma biçimiyle, öğrencinin dersi öğrenme biçiminin uyuşmamasından kaynaklanan bir durumdur. Bugünkü seminerde öğretmenin ders anlatma biçimiyle, öğrencinin dersi dinleme biçiminin uyuşmasından bahsedip bunu örneklerle beraber öğretmen arkadaşlarla paylaşacağım.” ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39