• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN 'YALNIZ DEĞİLSİNİZ' PROJESİ

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN 'YALNIZ DEĞİLSİNİZ' PROJESİ
İL MİLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLAL YILMAZ ÇANDIROĞLU:

b2-056.jpg

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Yalnız Değilsiniz' projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, engelli 2 öğrenci ve ailesini evinde ziyaret etti. 
'Yalnız Değilsiniz' projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri engelli öğrencileri ve ailelerini evlerinde ziyaret edecek. Proje başlangıcında ilk ziyareti İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu yaptı. Ziyarette Çandıroğlu, engelli Zahide Mandacı (8) ve Halil Mandacı (16) ile ilgilenerek hediyeler verdi. Ziyarette konuşan Çandıroğlu, "Geçen yıl ‘Yalnız Değilsiniz’ diye bizim bir projemiz vardı. Bu proje kapsamında biz Kayseri’de yaklaşık 50 bin ailemize ziyaretlerimiz oldu. Bunun eğitime dair birçok katkısını aldık. Buradan yola çıkarak 'Yalnız Değilsiniz' projesi kapsamında bugün buradayız. Bu projemizle bizim ilimizde yaklaşık 7 bin 425 civarında engelli öğrencimiz var. Rehberlik Araştırma Merkezinin koordinesinde bu çocuklarımızı uzman arkadaşlarımız evlerinde ziyaret edecek. Okullarda ailelerle biraraya geliyoruz. Evlerde de yalnız olmadıklarını hissettirmek için buradayız" diye konuştu.
Çandıroğlu ayrıca, "Bu proje kapsamında işte çocuklarımız nesi var? Bizden ne gibi beklentisi var? Bunu bir nevi alan çalışması olarak değerlendirebiliriz. Sağduyusu yüksek bir memlekette yaşıyoruz. Bu memleketin ferdi olmaktan dolayı ne kadar şükretsek azdır. Toplumumuzda biraz daha hassasiyeti yüksek bir alana dokunuyoruz. Engellere dokunuyoruz. Önümüzdeki süre içerisinde dokunulmadık engelli öğrencimiz kalmayacak. Bu projede görev alacak arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Engelli öğrencilerin babası Hacı Asker Mandacı ise, "Gerçekten güzel bir uygulama. Bu işler inşallah güzel gider. Ziyaretten dolayı çok mutlu olduk. Böyle bir ziyaret beklemiyorduk. Özürlülere artık önem veriliyor. Allah razı olsun" dedi.
Anne Fatma Mandacı da, "Böyle bir ziyaretten dolayı çok memnun olduk teşekkür ederim. Allah razı olsun. Ben çocuklarımızın güzel bir eğitim almasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39