• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ İL MÜFTÜSÜ ALİ MARAŞLIGİL VE MÜFTÜLERDEN KAYSERİ ŞEKER ZİYARETİ

KAYSERİ İL MÜFTÜSÜ ALİ MARAŞLIGİL VE MÜFTÜLERDEN KAYSERİ ŞEKER ZİYARETİ
Dünyanın iki temel geçim kaynağı Ziraat ve Hayvancılıktır.

(Ali Maraşlıgil)
Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Melikgazi Müftüsü Musa Dolar, Kocasinan Müftüsü Yahya Çankaya ile İl Müftü yardımcıları Dini ve Milli günlerdeki etkinliklere katkı ve duyarlılıklarından dolayı Kayseri Şeker yöneticilerine teşekkür ziyaretinde bulundular.
Kayseri Şeker  ziyareti esnasında konuşan İl Müftüsü Ali Maraşlıgil; Dünyanın iki temel geçim kaynağının Ziraat ve Hayvancılık olduğuna dikkat çekti ve  bir Ülkenin ekonomisi  açısından Ticaret ve ziraat en önemli iki etken olduğunu belirtti.
Kayseri İl Müftülüğü olarak; “Kayseri Şeker Fabrikamızı, Yöneticilerimizi ziyarete geldik. sürekli dini anlamda bir birlikteliğimiz söz konusudur. Muhtelif zamanlarda dini etkinliklerinde bizde var olduğumuz için zaman zaman aramızda ziyaretler oluşuyor. Tabi son ziyaretlerinden sonra; bir iadeyi ziyaret olsun hem müşterek bir takım konuları birlikte görüşelim istedik. Kayseri şeker fabrikası Türkiye ekonomisinde önemli yeri olan, Kayseri ekonomisine katkı sağlayan bir kurumumuz. Biz de şeker fabrikasını çocukluğumuzdan beri tanıyoruz. Bir ülkenin tabi ekonomisini ayakta tutabilmesini dini bakımdan da önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bir dinin gelişmesini o dinin mensuplarının kendi bölgelerinde ve dünya ülkelerinde söz sahibi olabilmeleri için maddi terakkinin esasını ve şartlarını  taşımalıdır. 
Bu münasebetle Müslüman toplumların Müslüman milletlerin daha ileride bir düzeyde olabilmeleri için maddi terakkileri mutlaka şarttır. Müslümanlar alan el değil veren el olmalıdır. Fertlere muhtaç olan bir millet değil milyarları hibe eden bir millet durumunda olmalıdır. Çünkü Hak daima yücedir. Hakkın üstüne bir yücelik düşünülemez. Allah C.C biz iman ettikçe imanın gereklerini yerine getirdiğimiz müddetçe en yüce Müslüman olacağımız müjdesini bize veriyor. Bizim yüce toplum olmamız noktasında katkısı olan Şeker fabrikamızın çalışanlarının daha ileri düzeyde olmasını temenni ediyoruz. Peygamberimiz (S.A.V) bir ülke ekonomisinde önemli olan  birinci sırada ticaret ikinci  sırada ziraatın olduğuna  işaret etmiştir.
  Ziraatçılarımızın ekmek kapısı tarlalarımızın işletilmesi, ailelerimizin refah seviyesinin yükselmesi için Kayseri Şeker önem taşıyor. Bir de tabi temelde Peygamber efendimiz S.A.V in teşvikinin olduğunu da ifade etmek isteriz. Dünyanın geçiminin sırf ziraata bağlı olduğunu bize peygamber efendimiz anlatmıştır. Dünyanın temelinde Adem A.S çocuklarından Kabil ziraatçıdır. Habil ise hayvancılık yapmıştır” dedi.
Başkan Hüseyin Akay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Çok değerli hocalarımızı burada ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Kayseri Şeker Fabrikası Kayserinin en büyük kuruluşlarından bir tanesi .Burada bizler maddi olarak bir şeyler yaparken toplumun manevi yönünü de ihmal etmemeye çalışıyoruz. Hocalarımızın da bize bu faaliyetlerde desteklerini görüyoruz. Kendilerine müteşekkiriz. Müslüman toplumlar hem madden hem de manen yükselmek  durumundalar. İl Müftümüzün değerlendirmeleri bize ayrıca moral verdi enerji kattı, motivasyonumuzu arttırdı.
İnsanlığın temel mesleklerinin Ziraat ve Tarım olması, bizimde bunu yapıyor olmamızdan dolayı önemli bir iş yaptığımızın ifade edilmiş olması  bize ayrıca moral verdi. Biz burada hem ziraat hem üretim hem de ticaretin hepsini bir arada yapıyoruz. Her yönü ile burası Bölgenin ekonomisine  çok büyük katkı sağlayan kuruluştur. Biz tabi madden elimizden geldiği kadar katkı sağlayacağız. Ayrıca yer gök dua ile dururmuş. Hepimizin  duaya da ihtiyacımız var. Sizlerin, çiftçilerimizin ailelerin ve insanların dualarının bereketi ile işlerimizde başarı sağlayacağız dedi. Ziyarette Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli de hazır bulundu.

 

 

TOMARZA HEYETİNİN KAYSERİ ŞEKER ZİYARETİ

 
Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, Ak Parti İlçe Başkanı Davut Şahin, Kabak çekirdeği üreticileri Birlik Başkanı Metin Karalar, İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Meral Akın ve Kabak çekirdeği üreticileri Kayseri Şeker’i ziyaret ettiler.
Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık; Pancar çiftçisinin güvenini kazanması yanı sıra çiftçilerin ürettikleri diğer ürünlere de çeşitli destekler vererek üretime katkı sağlayan Kayseri Şeker’e üreticiler adına teşekkür ederek Kabak çekirdeğinin piyasa oluşumunda da Kayseri Şeker’in katkısını beklediklerini belirtti.
Başkan Hüseyin Akay; Kayseri’de kabak çekirdeği üretiminin önemli düzeyde olmasının çiftçiler açısından gelir getirici ürünlerden olduğuna dikkat çekerek Kayseri de tarım’ın  gelişmesinde her sektörün üzerine düşen gereken  katkıyı sağlaması gerektiğini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Tomarza heyetinin ziyareti esnasında Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer de hazır bulundu.

 

BAŞKAN AKAY

GÜNDEMDEKİ KONULARLA İLGİLİ GAZETECDİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

 

TV1, KAYTV ile ERCİYES TV Televizyonlarının ortak yayınında Birinci gün programının konuğu Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay oldu.

Başkan Hüseyin Akay; TV1 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Havur, KAYTV ve ERCİYESTV Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya, Star Gazetesi Kayseri Bölge temsilcisi Erdinç Teğmen, Büyük Kayseri Gazetesi Genel Yayın Müdürü Metin Sönmez tarafından gündemdeki konulara ilişkin olarak yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Özellikle Kayseri Şeker’in TOKİ tarafından ihalesi yapılan arazisi üzerindeki sorular ile Kayseri Şeker’in son dört yılının değerlendirmesi, 530 Milyon Kredi borcunun 100 Milyona kadar düşmesi yanı sıra 195 Milyon borç faizini ödeyecek kadar kar eder duruma gelmesi gazeteciler tarafından hayretle karşılanarak 195 Milyon faizin eski parayla 195 Trilyon ettiği ve 530 Milyon’un ise eski parayla 530 Trilyon ettiğini belirterek bu rakamlar büyük rakamlar bu borçların altından kalkmak suretiyle   Kayseri Şeker’i bataktan kurtararak Kayseri ve Ülke ekonomisine yeniden kazandıran Başkan Hüseyin Akay’a teşekkür ettiler.

Başkan Akay zarar eden iştiraklerin satışı, Kayseri Şeker’in kota mücadelesi, Çiftçinin üretimi artırmak için kota talepleri, İstanbul’daki arazi gibi birçok konuda yöneltilen soruları yaklaşık 2.5 saat süresince cevaplandırdı.

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39