• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Kayseri Kitap Fuarı Yazarlarda memnun, okuyucularda

Kayseri Kitap Fuarı Yazarlarda memnun, okuyucularda
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür hizmetlerinden olan 1. Kayseri Kitap Fuarı, ünlü yazarların katılımıyla devam ediyor.

20171021aw203578_06.jpg

Fuarın yedinci gününe Aşkım Kapışmak, Mehmet Ali Bulut ve Şermin Yaşar gibi önemli yazarlar katıldı. 


Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen Kitap Fuarı’na katılan yazarlardan Aşkım Kapışmak okuyucularıyla hem imza etkinliğinde hem de söyleşide bir araya geldi. Aşkım Kapışmak, büyük ilgi gösterilen söyleşide kadın ve erkekler arasındaki farklılığın beynin yapısından kaynaklandığını belirtti ve bu farklılığın bir zenginlik olduğunu dile getirdi.
Ülkemizin önemli yazarlarından Şermin Yaşar da, özellikle annelerin yoğunlukla katıldığı söyleşide çocuklarla ilgili ailelere önemli bilgiler aktardı.

Yaşar, “Bütün çocuklar yaratıcıdır; ama biz onları engelleriz. Çünkü onlara hep doğru şeyleri öğretiriz. Ancak çocukların yaratıcı olması için yanlış yolu da denemeleri gerekir” dedi.
Kayseri Kitap Fuarı’na katılan yazarlar arasında yeni medeniyet için yetişmiş insan unsuru üzerinde duran Mehmet Ali Bulut da vardı. Bulut, okuyucularının katıldığı söyleşide medeniyet kurucusu olabilecek insan tipiyle ilgili görüşlerini dile getirdi.
"BU FUARI GÖRÜNCE GURURLANDIM”
Kitap Fuarı’na katılan üç önemli yazar Kayseri ve Kitap Fuarı ile ilgili de görüşlerini açıkladı. Fuara bu denli katılımı beklemediğini belirten Aşkım Kapışmak, “Bu katılımı gördüğüm için ülkem adına gururlandırıyor. Bilginin olduğu yerde bu kadar katılım olması gurur verici. Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. 18-25 yaş grubu daha çoğunluktaydı. Katılımcıların enerjik olmaları da çok önemli. Bazı yerlerde sadece bizi görmeye geliyorlar; ama buradaki kitle bilgi almaya gelmiş dinamik bir kitleydi” dedi.
"KAYSERİ, ANADOLU’NUN MERKEZİ”
Yazar Mehmet Ali Bulut de açıklamasında Kayseri halkının kitaba olan ilgisine dikkat çekti ve bu insanlara böyle bir hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Kayseri’nin geçmiş medeniyetlerde önemli bir merkez olduğunu ifade eden Bulut, “Bir medeniyeti yeniden inşa etmek istiyorsan geçmişte medeniyeti taşımış merkezleri diriltmek gerekiyor. Kayseri tam bir merkezdir. Kayseri çadırın direğidir. Ayağa kalktığında Anadolu’nun tamamına faydası olur. Okurlara bu imkanı sağlayan Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.
"KÜLTÜR KAPILARINI AÇAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR EDERİM”
Yazar Şermin Yaşar da, çok güzel bir fuarla karşılaştığını ifade ederek, “İstanbul, Ankara, İzmir’de bazen okurlar gelir Anadolu’daki şu ilde yaşayan ablama kitap imzalar mısınız derlerdi. Bu anlamda bizi Anadolu’daki okurlarımızla buluşturdukları ve insanlara kültür kapılarını açtıkları için Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. İlki olmasına rağmen çok başarılı bir fuar” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39