• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

KAYSERİ MEMUR SEN BAŞKANI KALKAN İMZALAR TAMAM

KAYSERİ MEMUR SEN BAŞKANI KALKAN İMZALAR TAMAM
İMZALAR TAMAM, SIRA BAŞBAKAN'DAÖZGÜRLÜĞE ATILAN 10 MİLYON İMZA, ANKARA'YA YOLA ÇIKIYOR
Memur-Sen Konfederasyonu olarak 'Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz' diyerek başlattığımız 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyamız dün itibarıyla bütün yurtta sona ermiştir. Başlangıçta belirlediğimiz 10 milyon imza hedefinin üstüne çıkarak tamamlanan kampanyada toplanan imzaları genel merkezimize bugün gönderiyoruz. Genel merkezimizde toplanan imzalar, daha sonra genel merkez yönetimimiz tarafından gereği yapılmak üzere Başbakanlık'a teslim edilecek. İlimizde toplanan imza sayımız ise üç yüz bin (300.000 ) dir.




Sayın Basın Mensupları, Kıymetli Kayseri Halkı
Darbecilerini yargılayan Türkiye, darbe anayasasıyla yönetilme, hatta darbe anayasasında bile yer almayan kılık-kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlaması ayıbından kurtulmalıdır.

Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü ve memur sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Sayın Başbakan'a iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM'nindir, siyaset kurumunundur.

Kampanyayı başlattığımız ilk günden itibaren milletimizin ilgisi, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Halktan karşılık bulacağına inandığımız kampanyamızın beklentimizin üzerinde ilgi görmesi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesi olmuştur.

Sayın Basın Mensupları, Kıymetli Kayseri Halkı
Yönetmeliklerle, kısmi düzenlemelerle tam demokratikleşmenin sağlanamayacağı açıktır. Memur-Sen olarak, 12 Eylül referandumuyla başlayan demokratikleşme hamlesinin yeni anayasa ile sürmesi gerektiğini dile getirmiştik. TBMM'de yeni anayasa konusunda bir uzlaşı olmadığını görmek, milletimiz gibi bizleri de üzmektedir. Seçim vaadi olan yeni anayasa konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyenleri milletimiz, bir sonraki seçimde affetmeyecektir. Memur-Sen olarak mevsimsel iyileştirmeler yerine, kalıcı ve anayasa güvencesiyle getirilen demokratikleşme ve özgürlüklerden yana taraf olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Temel hak ve özgürlükler kişilerin inisiyatif ve lütfüyle kullanılan hakka dönüşmemelidir. Hak ve özgürlükler, yasalarla ve anayasayla teminat altına alınmalı, en temel hakların kullanımı, bir minnet borcu doğurmamalıdır.
Sayın Basın Mensupları, Kıymetli Kayseri Halkı
Milletimiz, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası'na katılarak üzerine düşeni yapmıştır. Memur-Sen olarak bizler de, üyelerimize, ülkemize karşı bir sorumluluğumuzu daha yerine getirmiş olmanın vicdani rahatlığını yaşıyoruz. Bu kampanya sürecinde bize destek olan bütün kişi, kurum ve Kayseri halkına çok teşekkür ederiz. Özgürlüklerin önündeki bütün engellerin kalkması dilek ve temennisiyle, katılımınız ve desteklerinizden dolayı siz basın mensuplarına da ayrıca teşekkür ediyorum.



Aydın KALKAN
Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39