• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ MEMUR-SEN, GAZZE KATLİAMINI PROTESTO ETTİ

KAYSERİ MEMUR-SEN, GAZZE KATLİAMINI PROTESTO ETTİ
Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, ''Sabretmek, boyun eğmek değil, direnmektir. Ne var ki, son saldırılarla birlikte sabır taşı çatlamıştır.

 Kahrolmasını gerektirecek her şeyi yaptığı için, Kahrolsun İsrail'' dedi. 
Memur-Sen il Temsilciliği, Gazze'de yaşanan katliamı protesto etmek ve Gazze halkına destek olmak için Cumhuriyet Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması yaptı. Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, yaptığı açıklamada, ''İsrail, karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ediyor.
Terör devleti İsrail, Ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattı. İşgal güçleri evleri basıyor, gençleri topluyor, Hamas üyelerini hukuksuz bir şekilde tutukluyor. Beş gündür sahur ve iftar vakti sivillerin üstüne bomba yağdırıyor, seyir halindeki otomobilleri havaya uçuruyor, meskenleri buldozerlerle yıkıyor, küçücük çocukları vuruyor, camiden çıkan insanlara kurşun yağdırıyor... Bu saldırılar sonucunda şu anda yüzlerce şehidimiz ve binlerce yaralımız var. Ramazan ayında tüm insani değerleri İsrail bir kez daha ayaklar altına almıştır. Katliamlar zincirine bir yenisini daha eklemiştir. Siyonist İsrail, insanlığın ortak utancıdır. Katil İsrail’i kınıyor ve lanetliyoruz. Sabretmek, boyun eğmek değil, direnmektir. Ne var ki, son saldırılarla birlikte sabır taşı çatlamıştır. Kahrolmasını gerektirecek her şeyi yaptığı için; Kahrolsun İsrail'' ifadelerini kullandı.
Açıklamasında, ''Gazze ateş altındayken, uluslararası camianın tepkisiz kalması her yönüyle utanç vericidir'' diyen Kalkan şöyle devam etti:
''Mahzun ve masum Gazzeli kardeşlerimize vahşice bomba yağdıran İsrail, zulme maruz bırakılan da Müslümanlar olunca; sessiz kalan batı, ikiyüzlü olduğunu bir kez daha belgelemiştir. AB ülkelerinden bazıları ve ABD öldüreni değil, öleni kınamışlardır. İsrail’i kınayacaklarına Filistin tarafını kınadıklarını açıklamışlardır. Bu tam bir komedi. Bu tam bir rezalettir, kepazeliktir. Siyonistler kendinden olmayan herkese ve kendilerine ait olmayan her şeye karşı kin ve nefretle hareket etmektedir. Bu gerçeğe rağmen İsrail’in rutine bağladığı terör olaylarına karşı tepkisiz kalmak zulme ortak olmaktır. ABD, AB, BM insanlık ayıplarının suç ortağıdır. Vahşete sessiz ve duyarsız kalmak, dilsiz şeytanlığı kabul etmektir. Yapılanlara ve yaşananlara suç ortağı olmaktır. Saldırıları bertaraf etmeye yönelik girişimlerde bulunmayan İslam İşbirliği Teşkilatı da suç ortağıdır ve en az diğer kuruluşlar kadar sorumludur. Hem ABD'yi hem BM’yi hem AB’yi hem de İslam İşbirliği Teşkilatını insanlık suçuna ortak olduklarından dolayı kınıyoruz.
Aynı şekilde yıllardır Siyonist İsrail, içindeki azgınlığa dur diyemeyen, Allah'ın mescitlerinin savunmasını sadece Filistinli kardeşlerimizin omuzlarına bırakan İslam ülkeleri de yanlış yapmaktadır. İsrail'in saldırıları karşısında birlikte hareket etmeyi başaramayan İslam ülkeleri, siyonistleri cesaretlendirmektedir. Gazze ateş altındayken sesiz kalmak 'ama' ve 'ancak' ile başlayan cümle kurmak, işbirlikçilikle, zilletle, pasiflikle açıklanabilir. Filistin'de yaşanan büyük vahşete, soykırıma seyirci kalmak, hiçbir erdemli insana ve Müslüman'a yakışmaz. Allah için, onurlu insanlara yakışanı yapıp bir an önce harekete geçmeliyiz.
Son sözümüz şudur; 20. yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren terör örgütü olarak Müslüman kanı akıtmaya başlayan, insanlık onurunu ayaklar altına alan katil İsrail'i, destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz. Buradan İnsanlığa sesleniyoruz; Buradan Ümmete sesleniyoruz; Buradan milletimize sesleniyoruz; Vakit, Mescid-i Aksa ve Kudüs için ayağa kalkma vaktidir! Dün olduğu gibi bugün de kanı akmaya devam eden kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir! Hepimizin onurunu korumak için şehit düşen kardeşlerimizin yanında olma vaktidir! Karada, Denizde, İntifada Her yerde. Diren Gazze, Kahrolsun İsrail, kahrolsun işbirlikçileri, yaşasın Filistin direnişi.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39