• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

KAYSERİ MİLLİ GURURUMUZ 'RAHVAN' HAVA KUVVETLERİNİN EMRİNDE

KAYSERİ MİLLİ GURURUMUZ 'RAHVAN' HAVA KUVVETLERİNİN EMRİNDE
KAYSERİ 2. HAVA İKMAL BAKIM MERKEZİ'NDE 10 ADET YÜZDE 100 YERLİ OLARAK ÜRETİLEN 'RAHVAN' UÇAK ÇEKER ARACI, GÖREV YAPACAKLARI ASKERİ ÜSLERİN KOMUTANLARINA TESLİM EDİLDİ

Kayseri, Türkiye’nin ilk stratejik amaçlı A400M Atlas stratejik ulaştırma uçağının Erkilet 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına tesliminin ardından, bu kez 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığının imkan ve kabiliyetleri ile üretilen 'Rahvan' uçak çeker aracını Türk Silahlı Kuvvetlerine kazandırmanın gururunu yaşadı.
'Rahvan' Uçak Çeker Aracı’nın hizmete girişi nedeniyle 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığında tören düzenlendi. Törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Tayfur Fikret Erbilgin, 2. HİBM ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Hava Lojistik Başkanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, 3. HİBM Komutanı Tuğgeneral İhsan Özdemir, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sistem Yönetimi Başkanı Tuğgeneral Reha Er, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır, Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran ile üst düzey askeri yöneticiler ve çok sayıda davetli katıldı.
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Rahvan uçak çeker araçları ile Türk Hava Kuvvetlerinin bir milli yetenekle daha donatıldığını belirtti.
Hava Kuvvetlerinde uçuş ve yer destek sistemlerinin önemine işaret eden Orgeneral Öztürk, bu kapsamda Rahvan Uçak Çeker Aracı’nın Hava Kuvvetlerinin yer destek sistemini güçlendireceğine dikkati çekerek, “Rahvan’ın iki önemi bulunmaktadır. Birincisi, milli imkanlar ile Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi’nde üretilmiştir. İkincisi ise Hava Kuvvetleri tamamen kendi personeli ile Rahvan’ı üretmiştir. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Orgeneral Öztürk, ilk etapta üretilen 10 Rahvan Uçak Çeker Aracı’nın birliklerde hemen kullanıma başlanacağını ifade ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.
2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral da ilk milli uçak çeker aracı Rahvan’ın araştırma ve tasarım çalışmalarının 3 yıl sürdüğünü, ilk prototip aracın 2010 yılında üretilerek test çalışmalarının yapıldığını anlattı.
Ankara ve Konya’daki askeri üslerde yapılan test çalışmalarında kullanıcılardan gelen taleplerin de dikkate alınarak tasarımın yenilendiğini ve bugünkü hali ile Hava Kuvvetlerinin kullanımına hazır hale getirildiğini ifade eden Tümgeneral Demiral, seri üretimin Kayseri’deki tesislerde devam ettiğini dile getirerek, “Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri için tarihi bir gün yaşıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından 15 Mayıs’ta üretimi tamamlanan ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren 10 adet Rahvan uçak çeker aracı, törenle Türkiye’nin değişik bölgelerindeki askeri üslerin komutanlarına teslim edildi.
Rahvan’ın manevra kabiliyetinin sergilendiği kısa bir gösteri sürüşünün ardından Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Vali Orhan Düzgün, beraberindekilerle Rahvan’ı inceledi.
Tören, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından verilen kokteylle sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39