• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

KAYSERİ MMO BAŞKANI HAKAN ÖZCAN'IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

KAYSERİ MMO BAŞKANI HAKAN ÖZCAN'IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
KAYSERİ MMO BAŞKANI HAKAN ÖZCAN'IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
Özcan bütün Müslüman Aleminin kandilini kutladı ve mesajında şu sözlere yer verdi;

Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (SAV) ‘in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mübarek Mevlit Kandilini huzur ve mutluluk içerisinde karşılamaktayız.
Kâinatın Efendisi Yüce Peygamberimiz (SAV); sadece bir kavme değil, tüm insanlığa son peygamber olarak gönderilmiştir. O’nun doğumu insanlık tarihin yaşanmış en önemli, en güzel olayıdır. Zira O’nun doğduğu dönemde dünya cahiliye devrinin karanlık girdabında her türlü ahlaki çöküntü içerisindeydi. İnsanlık Allah(CC)’ın yolundan uzaklaşmış, iyilik ve güzellik namına hiçbir hadise yaşanmaz olmuş, sosyal hayat çökmüş, kadınlar köle durumuna düşmüş, kız çocukları ise diri diri toprağa verilmekteydi.
Yaratılmışların En Hayırlısı Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed(SAV)’in geleceği O’ndan önceki Kutsal Kitaplarda müjdelenmiş, Azhap Suresinde ki “Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir” Ayeti ile tüm insanlığa Allah(CC) tarafından model olarak gönderilmiştir. O, kendisine daha peygamberlik verilmeden önceki hayatında kendisini tanıyan herkesin güvenini, saygı ve takdirini kazanmış, Bu yüzden müşrikler dâhil bütün Mekkeliler ona “Muhammedü’l-Emin” yani “Güvenilir Muhammed” demişler ve en kıymetli eşyalarını ona emanet etmişlerdir. Daha sonraları O’nun Allah(CC)’tan alıp insanlığa ilettiği tüm mahlûkata rahmet, şefkat ve barış mesajlarında, insanlık yeninde aradığı huzuru bulmuş, insani duygu ve değerler yeniden kazanılmıştır.
Son dönemlerde İslam Âleminin düştüğü durum O’nu anlamadığımızın en bariz örneğidir. Kirli savaşların, işgallerin, etnik çatışmaların ve küresel sömürgeciliğin ortasında kalan Müslümanlar huzurun tadını unutmuş durumda ya da tam anlamıyla unutturulmak zorunda bırakılmışlardır. Âlemlere Rahmet olarak gelen Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa Hazretlerini sevmek, O’nu gereği gibi anlamak, O’nun manevi mirasına sahip çıkmak; tüm davranışlarımızda O’nun tavsiyelerine göre hareket etmek ile olur. Çünkü O, ümmetine çok düşkün, çok şefkatli ve merhametlidir. Tevbe suresinde ki “Andolsun, size içinizden, sizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki bir sıkıntıya düşmeniz pek ağır gelir ona, pek düşkündür size, müminleri esirger, rahimdir” Ayeti Kerimesinden anlaşılacağı gibi Ümmetinin sıkıntıya düşmesi O’na çok ağır gelir.
Bu duygu ve düşüncelerle bu mübarek günün, milletimizin birlik ve beraberliğine, güzel vatanımızın huzur ve mutluluğuna, kalplerimizin O’nun merhamet, hoşgörü, şefkat ve muhabbetiyle süslenmesine, onun ahlakıyla ahlaklanmasına ve bütün İslam Âleminin huzuruna vesile olmasını diliyor, Mevlit Kandilinizi en samimi duygularla kutluyorum.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39