• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Turizmde Erciyes-Kapadokya İşbirliği

Turizmde Erciyes-Kapadokya İşbirliği
BÖLGE TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ ZİRVE

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Nevşehir ve Kayseri'nin turizmde birlikte çalışması halinde her iki şehrin de kazançlı çıkacağını söyledi. 
Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ın yanısıra her iki şehirden turizm yatırımcılarının katılımıyla Novotel'de düzenlenen Erciyes-Kapadokya Çalıştayı'nda konuşan Başkan Özhaseki, belediyelerin gündemlerinin değiştiğini belirterek, "Belediyelerin 15-20 yıl önce birinci gündemleri altyapıydı. Aradan biraz zaman geçti, belediyeler üst yapıya yöneldi. Fakat bir süre sonra bunun da yetmediğini hepimiz anladık. Çünkü kültürel öncelikli bir kalkınmaya doğru gidilmeli ve bir proje olarak bu ortaya konulmalı. Bir taraftan kendimize has zenginliklerimiz, güzelliklerimiz var ve bunların açığa çıkarılması, kültürülel değerlerimizin sürdürülmesi lazım. Bir taraftan da kalkınma hamlesinde birtakım adımlar atılması lazım" dedi. Çağın ruhunu yakalayamayan şehirlerin gerilediğine dikkat çeken Başkan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi'nin bir çalışma yaparak Kayseri'yi geleceğe taşıyacak projeleri 10 başlıkta belirlediğini ifade ederek, "Diğer konularda olduğu gibi turizmde de kendi avantajlarımızı tespit ettik ve bir hedef koyduk. Elimizde Erciyes dağı var. Daha önce de biliyorduk ama ülkemizdeki idare yapı nedeniyle Erciyes'e el atılamıyordu. 2005'te çalışmalara başladık ve bugüne kadar 150 milyon avrodan fazla para harcadık. Alt ve üstyapıyı bitirdik. İş artık fiiliyata geçiyor. Bir çocuğa gösterilen ihtimam neyse o ihtimamı göstererek Erciyes'e yatırım yapmaya devam ediyoruz. Erciyes ayarında kayak merkezi Türkiye'de yok ama 100 tane olmasını diliyorum. Fazla olursa burası bir pazar olur" diye konuştu.
Kapadokya bölgesinde olmamızın ve beraber anılmamızın müthiş bir avantaj olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, "Bölgeye gelen turistin hem gezip göreceği, gördüğü tarihsel ve kültürel ortamdan etkileneceği hem de spor yapacağı bir durum var. Eğer Nevşehir ve Kayseri beraber olursa bu konuda çok ciddi kazançları olur" dedi. Başkan Özhaseki'nin konuşmasının ardından kürsüye gelen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da imrenerek izlediği Erciyes Master Planı projesinin Kapadokya ile entegre edilerek bir turizm sinerjisi oluşturması projesini heyecanla takip ettiğini söyledi. Vali Ceylan, Kapadokya'da kış döneminde duraksayan turizmin Kayak Turizmi ile birleştirilmesi fikrinin bölge ve ülke turizmi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise kültür turu için gelenlere kayak merkezi imkanı sunulmasının, kayak merkezi için gelenlere Kapadokya imkanı sunulmasının satılabilir bir turizm paketi olacağını ve bölgenin turizm çeşitliliğini de artıracağını söyledi. Kayak turizmi için ülkemize gelenlerin ağırlıklı olarak Avrupalı turistler olduğunu, Kapadokya'yı ise Uzakdoğu ağırlıklı turistin ziyaret ettiğini hatırlatan Vali Düzgün, Uzakdoğu'dan gelenlere kayak turizminin, kayak için Avrupa'dan gelenlere de Kapadokya'nın tanıtılacağını kaydetti.
Çalıştay'da Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı da Erciyes Master Planı ile ilgili bir sunum yaptı. Erciyes'in "Dünyanın En Yakın Kayak Merkezi" sloganıyla tanıtılacağını ifade eden Cıngı, Erciyes'in Kapadokya'daki turizm derinliği ile birleştirilebilmesi halinde bu güzellikten bölgenin ciddi oranda istifade edeceğini söyledi. Çalıştay'a katılan turizm yatırımcıları da Erciyes Projesi'nin bölgede turizm potansiyeline çok büyük bir ivme kazandıracağına dikkat çekti ve Erciyes-Kapadokya ikilisinin birbirine çok yarar sağlayacak bir turizm değeri olduğuna vurgu yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39