• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Magnet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Poyrazoğlu başarılı bir ameliyata daha imza attı

Magnet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Poyrazoğlu başarılı bir ameliyata daha imza attı
Özel Magnet Hastanesi’nde eşine az rastlanır bir ameliyata giren 81 yaşındaki kadın hasta barsağının yüzde 80’inin alınmasının ardından sağlığına kavuştu.

Bulantı, kusma, ishal ve karın ağrısı şikâyetiyle Özel Magnet Hastanesi’ne başvuran ve daha önce anjiyo ile bypas yapılmış olan, tansiyon, şeker ve aritmisi bulunan 81 yaşındaki hasta, Özel Magnet Hastanesi dâhiliye polikliniğine başvurdu.

Birtakım ilaçlarla, 10 günlük tedavi ile takip edilen hasta daha sonra Dâhiliye Uzmanı Dr. Ahmet Güden tarafından Genel Cerrahi servisine sevk edildi.

poyrazoglu-4.jpg

Özel Magnet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ö.Bilgehan Poyrazoğlu  tarafından yapılan tetkikler sonrası acil ameliyat kararı alınarak tıbbi olarak nekrotik ince barsak olarak bilinen halk arasında çürüme ve erime olarak tabir edilebilecek hastalık gözlendiği belirtildi. 

Barsakta yer yer çok ince bir zar kalınlığında barsak duvarı kaldığı gözlemlenmesinin ardından hastanın ince barsağının tamamına yakını çıkarıldı.

8 gün yoğun bakımda takip ve tetkik edilen ve yaklaşık 2.70 cm barsağı alınan hastanın, 80 – 85 santim kalan ince barsağının kalın barsağına birleştirildi.

Hasta mucizevî bir şekilde genel durumun düzelmesinin ardından servise alındıktan bir müddet sonra taburcu oldu.

Ameliyat olmaması halinde yaşama şansı neredeyse imkansız olan hasta eşine az rastlanır bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Konu ile ilgili açıklama yapan operasyonu yöneten Op.Dr. Ö.Bilgehan Poyrazoğlu , “Hasta anjiyo  ve Bypas yapılmış olan, tansiyon, şeker ve aritmisi olması nedeniyle riskli bir ameliyat gerçekleştirdik.

Ancak bu hastamızı ameliyat etmeseydik yaşayamazdı. Ameliyat büyük riskti ancak yapılması zorunluydu. Çok nadir bir ameliyata imza attık.” diye konuştu.

“BULANTI VE KUSMAYI HAFİFE ALMAYIN”

Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Ö.Bilgehan Poyrazoğlu, Dâhiliye Uzmanı Dr. Ahmet Güden ile birlikte yaptığı açıklama da bulantı ve kusma gibi durumların hafife alınmadan bir uzmana danışılması gerektiğini kaydetti.

Op.Dr.Ö Bilgehan Poyrazoğlu, “Basit bir rahatsızlık gibi görünen bulantı yada kusma ciddi bir rahatsızlığın belirtisi olabilir.

Gerek içilen su gerekse de temiz olmayan yeşillikler amipli dizanteriye neden olabilir. Bu hastalık barsakların çürümesine ve delinmesine neden olabilir.

Bu durum sağlığı tehdit edicidir. İçtiğimiz suya, yediğimiz meyve ve sebzeye dikkat etmemiz lazım. Hijyene oldukça çok önem vermek lazım.” diye ifade etti.

 

Özel Magnet Hastanesi Kayseri

Adres: Gevher Nesibe Mh. Gök Geçidi No:15
Telefon: +90 352 231 25 25
Müşteri Hizmetleri : 444 38 00
E-Mail : kayseri@magnethastanesi.com
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39