• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ SAADET PARTİSİ:

KAYSERİ SAADET PARTİSİ:
Tam 44 yıldır bu milletin vicdanı olabilmeyi başarmış yegane siyasi parti olan Saadet Partisi, dünyadaki ve Türkiye’deki bütün gelişmeleri bu sorumluluğunun şuurunda ele almaya, analiz etmeye, hak ve hakikatin peşinde koşmaya devam etmektedir.
Saadet Partisi hiçbir dönemde olayları kişisel düzlemlere indirgememiş; hiçbir kişiye, kuruma, kuruluşa ‘düşmanca’ bir yaklaşım içerisinde olmamıştır. Karşısına hep ‘batıl’ı koymuştur. ‘Batıl’a karşı, bilerek ya da bilmeyerek ‘batıl’ adına yapılanlara karşı Hakk’ın yanında saf tutmayı taraf bilmişizdir. Kendimizi hiçbir zaman ‘tarafsız’ görmedik. Hiçbir zaman ‘tarafsısız’ diye de kendimizi tanımlamadık. Tarafımızı ilan etmekle kalmadık, “Önce Ahlak Ve Maneviyat” düsturuyla bütünleşen tarafımızın da şerefimiz olduğunu deklare ettik. Çıkar çatışmalarının, şahsi kavgaların, bir takım hesaplaşmaların, ihale savaşlarının o tarafında, bu tarafında, sağında solunda hiç bulunmadık. Taraf olunması gereken bir durum söz konusuysa ‘onun’, ‘bunun’ ya da ‘şunun’ değil hep ‘Hakk’ın tarafında olmayı yeğledik.
Helalle-haramın, doğruyla-yanlışın, hakikatle-sanalın birbirine en fazla yaklaştırıldığı, izlerin birbirine karıştığı bu dönemde bu sorumluluğumuzun daha da arttığının bilincindeyiz. Asla kimsenin özel hayatına musallat olmadık. Asla kimsenin şahsiyetini zedeleyici bir yaklaşım içerisinde bulunmadık. Kimseyi karalama derdine hiç düşmedik. Kimseyi tehdit de etmedik. Kimseye şantaj da yapmadık... Kimseye karşı dosya da biriktirmedik. Ama gördüğümüz, bildiğimiz hak ve hakikatleri de hiçbir zaman sümen altına mahkûm etmedik. Hesabımız olmadı kimseye karşı. Taaa başından beri bildiğimizi saklamadık, gördüğümüzü de dillendirdik.
İktidarlara muhalefetimiz oldu... Muhalefetimiz sadece ve sadece milletin derdi, ümmetin sızısı için oldu. Bugün de var... Yarın da olacak. Çok sert tepkiler ortaya koyduk. Kızgınlığımız da oldu, öfkemiz de oldu. Ama bu ümmet için, bu millet için kızdık, öfkelendik. Her yanlışı, her hatayı dahi alkışlamayı vazife sayanlar bir tarafa, biz hataları, yanlışları göstererek Allah (c.c.) indinde bugüne kadar herkese karşı gerçek dostluk sergiledik. O yüzdendir ki, eleştirilerimizi hep zihniyet üzerine inşa ettik. Yapılanlar ya da yapılmayanlar üzerine tarafımızı belli ettik! Muhatabımız kişiler değil zihniyet oldu.
Bugüne kadar kimsenin kavgasının da bir tarafı olmadık. Bugün iktidar ile cemaat arasında cereyan ettiğini artık sağır sultanın bile bildiği kavganın da bir tarafında değiliz. Çıkar kavgaları hiçbir zaman bizim taraf olduğumuz bir durum değildir. Eğer bir kavga varsa, eğer bir süreç varsa biz bu kavganın, bu sürecin ancak milletimizi ilgilendiren tarafında bulunuruz.
“BİR TARAFTA: Yolsuzluk... Rüşvet... İhaleye fesat karıştırma... Karapara aklama... Kasalar, deste deste dolarlar…


DİĞER TARAFTA: Tehdit... Şantaj... Bel altı kasetler... Dosya biriktirme... Ne ararsanız var. 11 yıllık koalisyon çatlayınca bütün rezillikler ortalık yere döküldü... Üstelik etrafa saçılanlar daha hesaplaşmanın en başındakiler...”

Bu, sadece bizim kanaatimiz değil, gündemin merkezine oturan durumun ta kendisiydi. Bize düşen de bu fotoğrafı çekmekti. Lakin “Al birini vur öbürüne” diyecek değiliz. Ya da kimseye “sen zamanında şunları, bunları da yapmıştın, öyleyse şimdi gör bakalım gününü” diyecek de değiliz. Evet geçmiş geleceğe, suyun suya benzediği gibi benzer. Evet dünya etme bulma dünyası ama biz şimdi bu sayfayı da açacak değiliz. İstediğimiz şu ki; hukuk yürüsün, yürütülsün ve hak yerini bulsun. Varsa çeteler, varsa gizli yapılanmalar onlar da ortaya çıksın. Ancak şayiası arşa yükselen, epey zamandır dumanı tütmekte olan yolsuzluk ateşinin, rüşvet belasının, ihale takipçiliğinin, komisyonculuğun da önüne geçilmelidir. İktidar, eğer siyasi iradenin üzerine bir takım planlar kurgulandığını hissedip de “boyun eğmeyiz’” demesi gerektiği gibi “biz yolsuzluk yapmayız, yapmadık” da diyebilmelidir. Bu cümleler ‘berrak’ bir şekilde kurulamıyorsa duman yersiz yere çıkmamıştır! Bu ateşin söndürülmesi gerekir. Hatırlatalım: İlahi adalet en büyük hakikattir...

“Beraber yürünen yolun, onca senenin” sonunda bugün karşılıklı ithamlar varsa eğer; ortada yanlışlar üzerine yürünmüş bir yol var demektir. Hangi ‘yol’da olduğumuz mühimdir. Kiminle yola çıktığınız, kiminle yürüdüğünüz de çok önemli!.. En az kimi bırakıp kime koştuğunuz kadar!...

“Yeni Türkiye” deniyor. Öyleyse bu millete düşen görev bu manzarayı iyi analiz etmektir. “Yeni Türkiye”nin Millî Görüş’süz olmayacağı bir kez daha ortaya çıkmıştır…

Tarafınızı seçin diyorlar... Biz tarafımızı tam 44 yıl önce seçtik... Bugün de; ne yolsuzluk ve rüşvetin tarafında, ne de tehdit ve şantajın tarafındayız. Biliyoruz ki, Hakk’tan taraf olmayan, bertaraf olur.
SAADET PARTİSİ KAYSERİ İL BAŞKANLIĞI

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39