• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

KAYSERİ SARRAFLAR VE KUYUMCULAR DERNEĞİ BAŞKANI ÖMER GÜLSOY:

KAYSERİ SARRAFLAR VE KUYUMCULAR DERNEĞİ BAŞKANI ÖMER GÜLSOY:
KAYSERİ SARRAFLAR VE KUYUMCULAR DERNEĞİ BAŞKANI ÖMER GÜLSOY:
Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, üyelerinin hakkını gözetmek için, elektronik pano uygulamasına geçtiklerini ve çantacıların düşük ayarlı altın satarak piyasayı düşürmesini engellediklerini söyledi.
Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği olarak amaçlarının, altın, kıymetli madenler ve kıymetli taşlar alım satımı ve imalatı yapan gerçek ve tüzel kişilerin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, meslek mensuplarının ihtiyaçlarını karşılamak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak olduğunu hatırlatan Başkan Ömer Gülsoy, “Tabi her mesleğin kendine göre sıkıntıları var. En büyük sıkıntılar da işsizlikten kaynaklanan sıkıntılar oluyor. Tabi ki Allah rızkımızı gönderiyor. Sarraflık insanlarımızın güvendiği bir kuruluştur. Çünkü bizim mesleğimiz kıymetli madenler alım satımıdır. Müşterilerimizin güvenini kazanmak bizim için çok önemli. Bu nedenle elektronik pano uygulamasına geçtik. Elektronik panoyu bütün dernek üyelerimiz kullanıyor. Burada güvenli alışveriş yapabilmek için İstanbul Borsasından aldığımız fiyatları, elektronik pano ile ilan ediyoruz. Buna göre ticaretler yapılıyor. İnsanlarımız da alışverişlerini bu şekilde daha bilinçli olarak yapıyor.” diye konuştu.

Görevlerini sıkı denetim yaparak sürdürdüklerini belirten Gülsoy, “Üzerinde hassasiyetle durduğumuz konulardan bir tanesi de ayak kontrolleri, yani geçmiş yıllarda tabi insanlar elini kolunu sallayarak dükkan açıyorlardı, dışarıdan çantacı diye tabir edilen toptancı ve imalatçı insanların buraya gelip düşük ayarlı altın satmalarını engelledik. Çok sıkı denetim halinde bunların kontrolünü yapıyoruz. Gelen her çantacıdan numune alıp onun ayarını veriyoruz. Esnafımıza senede 2 defa ürünlerini kontrol ettiriyoruz. Tüketicilerin kanmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz.” ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39